Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

JEG KAN IKKE MERE! (mobning)

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 11 år.

Øv, hvor ubehageligt for dig at de driller dig. Og sikke nogle tarvelige ting de kalder dig. Det er bestemt ikke i orden at de gør det, så det er rigtig godt, at du skriver til os nu.

Jeg synes det ville være en god ide, at sige det til en god lærer i skolen. Det er vigtigt, at læreren ved at det sker, så læren kan hjælpe jer med at blive gode venner igen. Eller hjælpe med at drillerierne stopper og det bliver rart at være i klassen igen.

Det ville være en god ide, at fortælle det til dine forældre. Du skriver, at de tror at alt er perfekt. Jeg tror gerne at de vil vide, hvis du har det skidt ovre i skole. Og måske har de også nogle gode råd. Måske kan de endda hjælpe dig med at få snakket med læreren om det.

Det kan være rigtig svært at få det sagt, da det gør dig ked af det. Måske vil det være nemmere for dig at skrive det ned i et brev? Eller vise det du har skrevet her? Jeg er sikker på at dine forældre gerne vil hjælpe dig.

Det er vigtigt at der er nogle af de voksne, der hjælper dig nu. Og du har allerede godt i gang med finde hjælp, ved at skrive til os. Det er super sejt og viser at du har mod til at få hjælp fra de voksne.

Du er også meget velkommen til at ringe eller skrive til os på 116111. Det kan være, du har brug for at snakke mere om, hvordan det er i skolen.

Alle børn og unge har ret til at have det godt i skolen. Det skal de voksne hjælpe med.

De bedste hilsner

BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat