Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg kan godt lide ham?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Du,

Tak, for dit brev. Hvor er det godt, at du stiller den slags spørgsmål og tænker over, hvad du oplever og hvad du synes. Det er sejt!

Du spørger om du skal ændre din mening og det skal du helt klart ikke. Det er så vigtigt, at vi kan være uenige og at vi tør tale om det. Selvfølgelig har mennesker forskellige holdninger, når det kommer til politik, og det er fint. Du må ikke ændre mening blot fordi noget er mere populært end andet. Man kan selvfølgelig sagtens ændre mening, hvis man får ny viden eller på anden måde bliver klogere på et område. Men ikke fordi andre synes at man skal.

Noget af det vigtigste, når man er uenige er at man kan lytte til hinanden og have respekt for at vi alle sammen er forskellige.

Du har helt ret i, at uanset om man er enig med Trump eller ej, skal man selvfølgelig tale pænt om ham. Det er der mange, der godt kan komme til at glemme. Generelt skal vi tale pænt til og om hinanden. Og det er rigtig godt, at du er opmærksom på det og tænker over dette. Måske kan du være hende, der minder folk om også at tale pænt om Trump uanset om man er vild med ham eller ej.

Jeg bliver lidt i tvivl, når du skriver at nogle nedgør dig, når du fortæller om dine holdninger. Du skal vide, at hvis det bliver ved, eller de ikke stopper, hvis du be´r dem om det, så håber jeg du vil tage fat i en voksen, fx hvis det sker i skolen en lærer og ellers tale med dine forældre, så de kan hjælpe dig med at få dem til at stoppe. Der skal være plads til alles holdninger, også selvom man er uenig.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat