Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg har været nøgen foran alle!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 14 år. 

Jeg kan godt forstå, at du er frustreret og at du føler dig magtesløs over for den situationen du står i. Det er da også en ubehagelig oplevelse og det er simpelthen ikke ok, at drengene kalder dig de navne. Det er jo heller ikke ok, at de kommer ind i pigernes omklædningsrum - det skal de have at vide af lærerne. 

Jeg ved ikke om din mor eller far ved, hvad der er sket. Kunne du måske skrive det i en sms, fx til din mor? Men du kan også vælge at sige eller skrive det til din lærer. Det kunne nemlig være en god idé, hvis I i klassen fik en snak omkring, hvad det er rigtig og forkert i forhold til at gå ind i hinandens omklædningsrum. Det kunne også være en idé at få snakket om, hvilke følelser, der kan gå igennem en, hvis man bliver set nøgen af andre. Jeg tænker heller ikke, at drengene ville synes, at det var fedt, hvis I gik ind i deres omklædningsrum og så grinte af dem bagefter og kaldte dem fjollede ting! 

Man kan jo desværre ikke ændre på, hvad der er sket. Men hvis I får en grundig og god snak i klassen, så kan det hjælpe på, at de stopper med at kalde dig navne og forhåbentligt, at det aldrig sker igen, at drengene kommer ind i omklædningsrummet. 

De bedste hilsner fra BørneTelefonen. 

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat