Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg giver snart op..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Tak for dit brev. Hvor var det godt, du skrev. Jeg kan godt læse, at du er presset lige nu.

Du er lige nu så fortvivlet, at du skærer i dig selv og har selvmordstanker. Når man har det sådan, har man brug for hjælp, så det er rigtig godt, at du beder om hjælp ved at skrive brevet.

Når man skærer i sig selv, er det altid tegn på, at der er nogle følelser, der er svære at rumme indeni, og cutting bliver en måde at klare den indre smerte her og nu. Men det fjerner ikke den indre smerte, og det kan føles meget ensomt og skamfuldt, så man skjuler sår og ar, som du også gør.

Der findes en rigtig god hjemmeside

www.selvskade.dk

, hvor du kan læse om, hvorfor man cutter, hvad man kan gøre, og hvordan du kan få hjælp. LMS (Landsforeningen Mod Selvskade) tilbyder her flere forskellige former for hjælp.

En af de vigtigste ting, du kan gøre, er at få talt med nogen om din situation. Det er simpelthen helt nødvendigt, hvis du vil videre, og jeg kan jo læse ud af dit brev, at det vil du. Jeg tænker på, om dine forældre mon ved, hvor svært du har det, og om det var en idé, at du betror dig til den af dine forældre, du har mest tiltro til?

Du har spurgt dine forældre, om du må flytte skole igen, og svaret er nej, men jeg tænker, at du nok ikke har fortalt dem, hvor meget situationen går dig på, og at du lige nu er der, hvor du har selvmordstanker..? Hvad mon de ville sige, hvis de vidste det? Ville deres beslutning mon være anderledes, tror du? 

Jeg vil foreslå, at du evt. viser dem dit brev, så I kan få snakket om, hvordan du kan blive hjulpet.

For mig lyder din klasselærers reaktion helt uforståelig og slet ikke i orden, så jeg tænker, at du også her har brug for dine forældres hjælp til at kontakte skolen.

Hvis du ikke synes, at du kan få hjælp fra dine forældre eller LMS, er der måske også en mulighed for, at vi kan hjælpe dig med at få en bisidder. Det er en person, der kan støtte dig ved møder med skole eller socialforvaltning. Du kan læse mere om vores bisidderordning, og om hvordan du får en bisidder, her på vores hjemmeside: http://www.bornetelefonen.dk/raadgivning/Bisidder.aspx

Du er naturligvis også velkommen til at ringe til BørneTelefonen på nummer 116 111 eller logge dig ind på chatten, hvis du vil snakke lidt videre om dine muligheder med en sød rådgiver, der er vant til at snakke med børn og unge om ting, der kan være svære at snakke om.

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat