Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg for grimme beskeder på nettet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Jeg kan godt forstå, at det der foregår bestemt ikke er sjovt. Det er meget ubehagetligt at modtage den slags snaps og kommentarer på Instagram. Og det er på ingen måde ok at mobbe og chikanere dig på de sociale medier!

Jeg ved fra andre børn og unge, at det kan være rigtig svært når de får grimme beskeder på de sociale medier. Folk opfører sig tit værre på de sociale medier. Det er som om det er nemmere bare at skrive grimme ting, når de ikke står overfor den, som de taler grimt til. Nogen gemmer sig endda bag falske profiler. Ofte er der heller ikke nogle voksne, som ser det, der sker på nettet fordi mange ikke er forbundet til deres forældre eller andre voksne på deres profiler. Så jeg forstår rigtig godt det er en svær situation du står i.

Hvordan ville du have det med at fortælle dine forældre om hvad der sker og hvordan du har det? Måske vise dem dette brev? Hvis det er nogle fra dine klasse, der skriver de grimme kommentarer, kunne dine forældre måske arrangere et møde med din klasselærer, så der kan tages hånd om det fra skolens side. For jeg tror det vil være en stor hjælp for dig at dele det der sker, så du kan få hjælp til at stoppe dem..

Hvis dine forældre ikke ved, hvordan de skal gribe situationen an, så er de meget velkommen til at ringe gratis til vores ForældreTelefon, det er vores til voksne, på 35 55 55 57.  

Måske kan du også ringe eller skrive ind til os på 116111, så kan vi guide dig lidt mere. Du og dine forældre kan måske også kigge på denne her side: https://redbarnet.dk/sletdet/ Her kan man også få hjælp til de ting, der sker på de sociale medier.

Jeg håber, du har mod på at få talt med en god voksen, som kan hjælpe og støtte dig. Det tror jeg, der er brug for.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat