Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er stærk men ikke nok.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære A...

Jeg kan godt forstå, at du synes, det er en svær situation, du er i, og jeg synes, det er rigtig godt, at du ikke bare affinder dig med det.

Sammen med dine forældre har du gjort et rigtig flot stykke arbejde med dig selv. Det er lykkedes for dig at knytte dig til den anden pigegruppe i klassen, og du synes det går godt.

Det er godt gået!

Desværre bliver du stadig generet af de to piger, du tidligere var venner med. Jeg synes, du har ret i, at det ikke er rimeligt, at de skal fylde så meget i dit liv, og det er heller ikke rimeligt, at det er dig personligt, det går ud over. Du har gjort dit arbejde, men de to piger har åbenbart ikke formået at komme videre.

Når sådanne ting sker i en gruppe, er det fordi gruppen ikke fungerer ordentligt, og det skal eleverne have hjælp til.

Jeg undrer mig lidt over, at jeres klasselærer siger, at hun har givet op. Det er ikke i orden, for det er en del af lærernes ansvar at sørge for, at alle i klassen trives. Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at selv om der allerede er gjort meget for at forbedre klassens klima, er arbejdet ikke færdigt.

Måske skulle forældregruppen på banen igen? Måske skulle de henvende sig til skoleledelsen? Hvis skolen ikke selv har en særligt uddannet lærer, der kan arbejde med at forbedre klimaet i klassen/gruppen, er der måske mulighed for, at I fik besøg af Skoletjenesten fra Børns Vilkår?

Jeg vil foreslå, at du snakker med dine forældre igen, og evt. viser dem dit brev og mit svar. I kunne også sammen læse, hvad der står om mobning på vores hjemmeside, for jeg synes, det der foregår, lyder som mobning.

I øvrigt skal alle skoler have en plan for, hvordan de arbejder med mobning. Hvordan mon jeres skoles mobbepolitik ser ud?

Dine forældre er velkomne til at ringe til ForældreTelefonen på 3555 5557 og snakke med en rådgiver om problematikken.

Og du selv er naturligvis velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111, når det brænder på for dig.

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat