Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er bange for hvad de vil sige

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Dreng 13 år,

Der er absolut intet galt med dig.

Og jeg tror, der er rigtig mange der læser dit brev, som vil kunne genkende det du beskriver, og være glade og lettede over, at de ikke er alene. For du skriver så fint og klogt om dine tanker og følelser.

Det er svært for alle unge, at blive rigtig fortrolige med deres udvikling og seksualitet. Og det bliver ekstra svært, hvis man som mange, ikke lige passer ind i én af modellerne: Heteroseksuel dreng eller heteroseksuel pige.

I den ideelle verden ville vores kønsidentitet og seksualitet være ligegyldig, og man ville bare forholde sig til hinanden som mennesker. Og knytte venskaber og kærlighedsforhold på baggrund af det.

Men sådan er det desværre ikke helt enddnu, og du har oplevet en meget voldsom og dømmende adfærd fra drengene på din skole. Og sårende adfærd fra din venindes forældre. Det er slet ikke okay. Og det er ikke noget du skal bære alene.

Du spørger om du skal tale med nogen om det. Eller om du skal vente, og se hvordan din seksualitet udvikler sig de næste år.

Imellem linjerne i dit brev, syntes jeg det lyder som om, du har et godt forhold til dine forældre? At de er omsorgsfulde og forstående? Og passer godt på den tillid, du viser dem?

Hvis det er tilfældet, så er mit forslag, at du fortæller dine forældre om hvordan du har det. Nu, og ikke først om et par år. For det er vigtigt at have støtte, omsorg og opbakning til de vigtige ting i sit liv. Måske kan du vise dem dit brev – og måske også mit svar.

Dit brev kan være et godt udgangspunkt for, at du og dine forældre kan tale om det vigtige i dit liv. Dit breve er velformuleret, intelligent og indsigtsfuldt.

Dine forældre kan ikke fortælle dig, hvilken seksualitet du har. Det kan du selv. Men I kan fx tale om, hvad du gør med din usikkerhed, andres reaktioner - Og om vold og mobning på skolen. Det håber jeg, at dine forældre vil støtte og hjælpe dig med.

For du skal ikke være bange for eller udsættes for vold og mobning, uden at få hjælp. Og skolen har et særligt ansvar i forhold til  at hjælpe.

Du (og dine forældre) kan  også læse mere om forskellig seksualitet mm, fx her http://www.sexlinien.dk/_soegeresultat-(sexlinien).aspx?q=homo&x=0&y=0. eller tage kontakt til http://lgbtungdom.dk/radgivning/ungdomstelefonen/  og får rådgivníng og gode råd til de spørsmål, som du går med - og som dine forældre, måske også har.

Jeg håber du kan bruge mit svar til noget? Ellers ring eller skriv til os igen.

Stor respekt til dig – og alt det bedste fremover.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat