Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg bliver mobbet…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

 Hej 12 årig dreng

Jeg kan godt forstå, at du ikke kan holde ud, at dine kammerater kalder dig øgenavne hver dag.Det er på ingen måde ok, det der sker. 

Det er godt, at du allerede har talt med nogle voksne om det. Men det virker ikke og derfor skal de voksne altså gøre sig umage og sikre, at mobningen stoppes nu! Du skal ikke udsættes for mere og de skal ikke presse dig og gøre dig så vred (og måske ked af det), at det eksploderer for dig. Det skal stoppes, nu!

Der er ikke noget at sige til, at du har vrede i dig som nogen gange eksploderer og driver dig til vanvid. Det er præcis hvad mobning kan gøre ved mennesker.

Jeg synes, at du skal tale med dine forældre igen, så de kan snakke med skolen sammen med dig. Det er ikke i orden, at være ked af, at komme i skole fordi nogen mobber. Det er faktisk en del af din klasselæreres opgave, at sikre sig at alle elever har det godt i klassen. Hvis klasselæreren ikke lytter, så må skolelederen i gang med at hjælpe til. 

Nogen gange skal man forsøge mere end en gang, desværre, før de andre indser alvoren. Og du har som du selv skriver brug for hjælp, og det er de voksne omkring dig som skal hjælpe. Jeg håber på, at der er Mobbepolitik - anti mobbeplaner på skolen. Planer for, at man ikke må mobbe og hvad man gør hvis det sker. Måske kan dine forældre finde dem på intra eller skolen hjemmeside, så I kan læse dem sammen inden I taler med læreren eller inspektøren igen.

BørneTelefonen har SkoleTjenesten som kan hjælpe din lærer med gode ideer til, at stoppe mobning og fremme trivslen i din klasse. Måske kan AKT på din skole også hjælpe, de kan måske være med i frikvarterne eller i klassesnakken, snakke med jer om, hvad en god kammerat er og hvordan alle i klassen skal være med til, at alle har det godt.

Mobningen skal stoppes nu, så du har lyst til at gå i skole og være sammen med dine kammerater. Dine forældre kan også ringe ind til vores ForældreTelefon på 35555557 og få gratis rådgivning, hvis de har brug for det.

Jeg ønsker det bedste for dig, og håber at du får en god snak med dine forældre og med skolen.

De bedste tanker fra BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat