Brev

Jeg blev overfaldet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige

Tak for dit brev, hvori du beskriver det voldsomme overfald, du har været udsat for. Det har været en rigtig voldsom oplevelse for dig, kan jeg læse i dit brev. Det er bare aldrig ALDRIG i orden at overfalde nogen uanset hvad, og slet ikke, når du sådan set bare vælger at være en god kammerat og bakke op om dine venner!

Det er rigtig godt, at du har en voksen omkring dig, du gerne vil snakke episoden igennem med. Du mangler bare nogle ideer til, hvordan du kan gøre ham opmærksom på, at du gerne vil snakke om det. Og det vil jeg gerne hjælpe dig med.

Du skriver i brevet, at du stadig er meget skræmt over situationen. Og du beskriver, at du i skolen pludselig fik det meget dårligt, blev svimmel, fik kvalme og hjertebanken. Og at du senere i klubben fik det dårligt igen og kastede op. Alle disse reaktioner kan være helt naturlige efter så voldsom en oplevelse, du har været igennem.

Har du været til lægen eller på skadestuen efter overfaldet? Jeg spørger, fordi det naturligvis har været hårdt psykisk for dig at blive overfaldet så voldsomt. Men jeg tænker også at det har været en voldsom oplevelse for din krop. Du har været bevidstløs og dit hoved har fået kraftige slag og spark. Du har efterfølgende kastet op. Jeg tænker, at hvis du ikke har været til lægen eller på skadestuen, vil jeg foreslå dig at bestille en tid hos din læge. Efter en så voldsom oplevelse vil det altid være en god ide at komme en tur forbi lægen og blive tjekket. 

Mange der bliver overfaldet, har ikke rigtig lyst til at fortælle andre om det. Det er måske for hårdt at skulle tænke tilbage på situationen og gennemleve det igen. De vil måske helst glemme det hele og komme videre. Men sandheden er, at for at komme ovenpå igen og komme videre, kræver det, at situationen bliver talt igennem. Derfor er det rigtigt godt, at du har valgt at skrive herind med din oplevelse.

Jeg tror, at det kan være med til at hjælpe andre unge, der kommer igennem noget lignende at læse om dine oplevelser. Det er også rigtigt godt, at der er flere omkring dig, der kender til, hvad der er sket. Dine venner har set overfaldet. Din pædagog ved, du har været igennem en voldsom oplevelse. Og din bror kender måske også til episoden. Hvad med dine forældre? Ved de, hvad der er sket?

Jeg tror det er rigtig vigtigt, at dine forældre også kender til episoden, for at de bedre kan hjælpe dig. Så hvis du ikke har fortalt dem om det, synes jeg, du skal gøre det. Hvis det kan være svært for dig at få fortalt til dine forældre, kan du måske overveje at vise dem dit brev til Brevkassen og eventuel mit svar?

Er overfaldet blevet meldt til politiet? Overfaldet var meget voldsomt, og derfor tænker jeg, at det vil være en god ide, at det bliver meldt til politiet. For måske kunne pigen og hendes veninder godt bruge noget hjælp, så de ikke overfalder flere. Det kan du eventuel prøve at foreslå dine forældre?

I brevet skriver du, at du rigtig gerne vil snakke din oplevelse igennem med pædagogen i klubben. Det synes jeg lyder som en rigtig god ide. Dog kan det være svært bare at gå hen og sige til ham, at du gerne vil snakke. Måske er han et sted i klubben, hvor der er mange andre – og du vil sikkert gerne tale med ham under fire øjne. Derfor vil det hele være nemmere, hvis han tog initiativ til at snakke med dig.

Han vil garanteret gerne snakke med dig, han ved nok bare ikke, at du gerne vil snakke. Det kan du fortælle ham på flere måder. Fx kunne du få din mor eller far til at ringe ned til klubben og snakke med ham. Og de kunne så bede ham om at hive dig til side og snakke med dig om episoden. Og det vil han godt kunne gøre, så de andre i klubben ikke opdager det. Du kunne også overveje at vise ham dit brev til Brevkassen, hvor du på en rigtig god måde forklarer, at du godt vil have, at han skal snakke med dig.

Jeg håber, at du har kunnet bruge nogle af mine ideer. Jeg håber og tror på, at det lykkes for dig at komme til at snakke med pædagogen fra klubben. Jeg ønsker dig al mulig held og lykke fremover.

Husk at du altid er velkommen til at ringe til BørneTelefonen på telefonnummer 116 111 eller skrive på SMS eller Chat, hvis du ønsker flere ideer til, hvad du kan gøre, eller hvis der er noget andet, du ønsker at snakke om. 
 

Kærlig hilsen BørneTelefonen
 

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat