Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvorfor mig? Hvorfor altid mig?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Tak for dit brev. Hvor er det godt, at du har skrevet til os for at få hjælp. Jeg forstår rigtigt godt, at du er træt af at blive mobbet, og at du bliver ked af det. Alle børn har ret til at have en god skoledag, hvor de har det godt med at komme i skole, og hvor der ikke finder mobning sted. Hvis der er problemer i en klasse, så nogen mobber hinanden, så skal der gøres noget ved det.

Det er rigtigt flot, at din veninde har prøvet at gøre noget ved det, men det er de voksnes ansvar, at børn har det godt. Jeg synes også, det er rigtigt flot og sejt, at du har forsøgt at fortælle det til din lærer, og det er ikke okay, at læreren ikke gør noget ved det. Som du selv skriver, kan man ikke blive ved med at sige pyt...

Når nogen mobber, er det altid fordi, der er noget der ikke fungerer i klassen, det er aldrig den enkeltes skyld. Det betyder, at der i din klasse er skabt nogen uheldige og dumme måder at være sammen på - måder der går ud over dig. Derfor skal din lærer også gøre noget ved det, og jeg tænker, at du måske bliver nødt til at sige det til læreren igen, eller måske fortælle det til anden lærer..? Det kan også være sundhedsplejersken måske, hvis du taler med hende engang imellem..?

Måske kunne du få dine forældre til at hjælpe dig med at sige det..? Du fortæller, at din mor tog til værks og fik dig med til skolefodbold, måske hun også kunne hjælpe med at få fortalt lærerne, hvor meget det påvirker dig, og at de skal gøre noget ved det?
En mulighed kunne være, at du måske viser dit brev og mit svar til dine forældre og din lærer, hvis du synes, det er svært at tage hul på sådan en snak. Jeg synes nemlig, at du meget fint beskriver, hvordan du har det - dine tanker og følelser... Mon du kan det..?

En anden mulighed kunne være, at du snakker med en anden voksen, du har tillid til, som kan støtte og hjælpe dig i at få snakket med dine forældre og din lærer - for jeg tænker nemlig, at det er alvorligt, at du har selvmordstanker og er så ked af det... Det kan være en anden lærer, en sød pædagog fra din sfo/klub eller måske et andet familiemedlem..?

Du skal vide, at du også er meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvis du har brug for at tale mere med en af vores rådgivere der.

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat