Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvorfor lever jeg

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år,

Tak for dit brev. Flot brev du har skrevet. Det beskriver godt, hvordan du har det, og der er ingen grund til at undskylde fejl - det er et godt brev! Jeg kan godt læse, at det i lang tid har været svært for dig i skolen.

At blive mobbet ved at slå eller med ord, som du beskriver, gør lige ondt og er ikke i orden. Det er sådan, at alle børn har ret til et skoleliv uden mobning - ret til at blive mødt, set og accepteret for den man er – hver dag af både sin lærer og klassekammerater.

Det er også sådan, at dine lærere har pligt til at støtte og hjælpe dig, når dine klassekammerater mobber dig. Det er lærens ansvar sammen med eleverne at få skabt et trygt og rart miljø i klassen, hvor der er plads til alle. Det lyder det ikke til, I har haft i jeres klasse. Tit er det sådan i de klasser, hvor der bliver mobbet, at alle elever har det dårligt! Faktisk også dem der mobber, og dem der bare ser til og lader tingene ske.

Jeg forstår dit brev sådan, at du skal flytte skole. Det, tænker jeg, kan være godt for dig, og jeg kan godt forstå, du er lidt bange for at det bliver det samme på den nye skole. Jeg tænker, det er vigtigt, at du får en god støtte af dine forældre, når du starter på den nye skole, sådan at starten bliver tryg og god. Det er vigtigt, at du får lov til ikke at være den perfekte hele tiden derhjemme, og at dine forældre finder ud af, at du har brug for dem lige nu, hvor det er svært med tanken om den ny skole. Det betyder ikke, at du ikke skal starte på den nye skole, men bare at du skal støttes i noget, som der helt naturligt er svært for de fleste.

Du spørger, hvad du lever for? Det kan jeg godt forstå, du spørger om med den måde, som du har haft det i lang tid. Jeg tænker, det er vigtigt, at du får snakket med en voksen, så du kan få den hjælp, der skal til, så du får lyst til livet.

Du har oplevet mange ting, der ikke er rare, og det er vigtigt, de kommer ud af dit hoved, så du kan starte på en frisk. Jeg ved godt, du skriver du, du har forsøgt, men at de ikke oplever det så slemt som dig eller ikke har set det, som du skriver. Men det er ikke i orden, så jeg håber, at du har mod til at prøve igen at få noget hjælp.

Måske kan det være en hjælp for dig at vise dit brev og svaret til dine forældre? Så I kan snakke ud fra det. Du kan også bede dine forældre om at ringe til ForældreTelefonen 35 55 55 57, hvor de kan tale med en rådgiver, der er vant til at rådgive forældre anonymt. Jeg tror, det er vigtigt, at den nye skole får at vide, hvor svært det har været i din gamle klasse, så de er ekstra opmærksomme på at støtte dig. Det kan tage et godt stykke tid at blive tryg i en ny klasse, men heldigvis kan det lade sig gøre. (Undersøgelser viser at flertallet af dem, der skifter skole på grund af dårlig trivsel i den gamle faktisk får det bedre det nye sted!)

Det kan også være, at du lyst til at snakke med BørneTelefonen 116 111, hvor der sidder voksne klar til at snakke med dig.

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat