Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan kan jeg komme over det?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Kender du det, at man har fået en plet på blusen og tænker, at alle har set det? Og når man så spørger er der ikke rigtig nogen, der har lagt mærke til pletten?

Det jeg prøver at sige er, at det der hos dig virker som noget helt forfærdeligt og pinligt, er noget de andre måske slet ikke har tænker mere over. Måske kan du prøve, at vende det hele rundt og tænke på, hvordan du ville have det, hvis der var en anden, der havde stavet noget forkert.

Havde du tænkt dårligt om dem, synes det var pinligt og ville det være noget, du gik og tænkte på eller hurtigt havde glemt igen? Det kan være en god måde at forsøge, at se det man har oplevet på en anden og mindre farlig måde. Det kan godt hjælpe - synes jeg.

Jeg tænker også, at når du sidder som ene pige blandt en masse drenge, får du nok mere opmærksomhed og dril. Bare fordi du er pige. Og fordi de måske synes, du er lidt spændende. Har du tænkt på, at det kunne være derfor de sagde, som de gjorde og tjekkede din profil ud?

Jeg synes, det ville være en rigtig god idé at fortælle om det til dine forældre og dine veninder. Det kan virkelig hjælpe, at sige tingene højt. Du har jo ikke gjort noget du ikke måtte, så jeg tænker ikke, der er nogen grund til, at dine forældre skulle blive sure på dig. Hvad tænker du om det?

Jeg håber, at mit svar har givet dig mod på, at fortælle det til dine forældre og veninder. Måske har mit svar også fået dig til at vende tingene på hovedet og se på det hele med nye øjne.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat