Brev

Hved ikke helt hvad der passer her

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 14 årig dreng

Hvor er du bare en betænksom og omsorgsfuld storebror. Jeg kan sagtens forstå, at du har lyst til, at gøre noget ved situationen.

Jeg er meget enig med dig i, at drillerier, at blive slået og truet med en kniv er en sag og noget man skal gøre noget ved.

Jeg vil foreslå dig, at tage en snak med din lillebror og din far - find ud af præcis hvad der er sket, og om det er sket flere gange.

Herefter kan I sammen snakke om, hvad der skal gøres ved det. Det kan være, at give din lillebror nogle råd til, hvordan han skal forholde sig til den dominerende ven. Det kan være, at tale med skolen og bede dem tage affære. Alle skoler skal have en antimobbepolitik eller en trivselspolitik, den kan I sikkert finde på skolens hjemmeside. Det er også en mulighed at ringe eller skrive til klasselæreren via forældreintra, hvis det er det I vælger.

Måske skal I prøve også, at snakke med din lillebror's mor, så han får mest mulig opbakning fra sin familie.

Jeg vil ønske jer nogle gode snakke og håber, at I får hjulpet din lillebror bedst muligt.

Du er også velkommen til at ringe ind på 116111 og voksne kan ringe til vore ForældreTelefon på 35555557 og få rådgivning, hvis de har brug for det.

Kærlig hilsen  Børnetelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat