Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad er der galt med mig?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år,

Tak for dit brev. Hvor er det godt, at du har fået sat ord på alle de tanker, du har lige nu. Jeg tror bestemt ikke, at du er sindssyg. Jeg tænker, at du har - som du selv beskriver så flot - meget at tænke på, og det er alt sammen med til at gøre dig mere følsom.

Først vil jeg sige til dig, at det er rigtigt flot, at du får tænkt dig frem til, at der er meget i dit liv lige nu. Og at det kan være årsag til, at du ikke kan overskue mere. Derfor bliver du hidsig og meget ked af det bagefter. Det tænker jeg, er en meget normal måde at reagere på, når man har mange ting der fylder.

Du er, som du sikkert ved, også på vej til at blive teenager, hvor der sker en masse med kroppen. Ens hormoner begynder at udvikle sig, og det betyder bl.a., at man kan opleve at ens humør kan køre op og ned, uden man helt selv kan sige, hvad det er, man bliver ked af eller glad for. Man kan sige, man føler stærkt på alting.

Jeg tænker, at det er vigtigt, at du får snakket med dine forældre. At du får fortalt dem, hvordan du har det lige nu, så I sammen kan lægge en plan for dig/jer, så der kan komme lidt ro på dit liv. Det er vigtigt at dine forældre ved besked om hvordan du har det, så de kan være en støtte for dig. Det kan være rart at forældre ved, at noget er svært, så de kan give det knus der lige skal til, for at man får det lidt bedre.

Du beskriver også så fint, at det er svært for dig at sige farvel, efter weekender hos din far. Det er meget normalt, at man savner den, man har været på weekend hos. Kunne du og far måske lave en aftale, om at I SMS’er lidt sammen lige efter weekenden eller måske ringer til hinanden for at lette det lidt? Måske har du selv tænkt nogle tanker om, hvad der kunne gøre det nemmere for dig. Jeg tænker, at det er vigtigt, at du får sat ord på det overfor din far, så han kan støtte dig.

Måske kunne det også være rart for dig at holde lidt pause fra nogle af dine fritidsaktiviteter. Det kunne bare være en periode, imens du finder lidt ro. Måske finder du ud af, at det er for mange fritidsaktiviteter. Det kan også være, at du savner det og bare må i gang igen. Men på den måde, kan du måske mærke hvad der er rarest.

Jeg ved godt, at det kan være svært at tage hul på sådan en snak med sine forældre. Du kan bruge dit brev og svaret her, til at snakke ud fra - som en støtte. Jeg håber, at du holder fast i dit mod til at få det bedre. Det fortjener du.

Du kan også starte med at ringe til BørneTelefoen 116 111, hvor der sidder voksne klar til at snakke med dig.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen 

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat