Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hjælp pless

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11

Det er på ingen måder i orden, at tage billeder af dig til gymnastik og lægge det på facebook. Jeg kan godt forstå du synes det var ubehageligt! Jeg er glad for at læse, at du spørger om, hvad du kan gøre, for det skal stoppes!

jeg tænker på om du har talt med nogle voksne om det? Grunden til jeg spøger, er fordi det ikke er noget du skal stå alene med. En voksen kan hjælpe dig med at anmelde billede og få det slettet, hvis det stadig ligger på facebook. Den voksne kan også hjælpe dig til, at få hjælp med pigerne henne i skolen. Det er rigtigt vigtigt, at de voksne henne i skolen tager en meget alvorlig snak med pigerne og forældrene fra din klasse. For det der er sket er meget alvorligt.

Har du mod på, at tale med en voksen om det og hvem kunne det værre? Jeg tænker det skal være en voksen som du stoler på og er tryg ved, måske din mor og far? Eller en lærer? Nogle synes det kan være svært at få sagt, hvis du også syntes det kan være svært, kan en mulighed være at vise den voksne, dit brev og mit svar.

Jeg håber du har mod på, at få det sagt til en voksen! 

Kærlig hilsen fra BørneTelefonen.

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat