Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hjælp mig. Har fået nok

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år

Tak for dit brev jeg kan godt forstå du er frustreret og ikke kan holde det ud mere - det skal du heller ikke!

Jeg synes det er godt gået, at du selv har prøvet at tale med ham og stået op for dig selv på den måde. Det lyder dog som om, at han ikke respekterer hvad du siger og er ikke har tænkt sig at ændre sig. Jeg tænker derfor, at det er på tide at få nogle voksne til at hjælpe dig. 

Det er skolens ansvar, at der ikke er nogen der bliver mobbet. De har derfor pligt til at hjælpe dig - husk det.

Du lyder som en fornuftig og ansvarlig dreng og du skal ikke lide under at blive udsat for mobning og trusler. Jeg tænker, at du har dit på det rene og lige meget hvad din klassekammerat prøver at beskylde dig for, så ved du at det ikke passer.

Er der derfor nogle voksne eller andre på din skole du har tillid til og tænker kunne hjælpe dig? Den bedste til at hjælpe ville nok være din lærer, men måske er der andre du mere har lyst til at tale med?

I det hele taget lyder det til, at der er behov for at der i jeres klasse bliver en snak omkring hvordan man behandler hinanden og opfører sig på nettet. Når de sociale medier bliver brugt kan de virke endnu stærkere, fordi vi aldrig helt bliver fri for dem, der mobber eller på andre måder generer. Det kan være svært at styre og noget der kan gøre en rigtig ked af det og vred. 

Jeg tænker derfor det også er rigtig vigtigt, at du fortæller om det du oplever på ask.fm og andre steder på nettet til din lærer. Mobning på nettet kan foregå i det skjulte og være svært for voksne at opdage.

Måske kunne du foreslå din lærer, at jeres klasse havde et tema om god opførsel på nettet? Hvad skal man være opmærksom på og passe på?  I kunne måske lave jeres egen lille top 10 med gode råd både i forhold til nogen man kender og til fremmede? Det kan være det vil hjælpe på den opførsel din klassekammerat har på nettet og ville være brugbart for alle.

Jeg håber mine ideer giver mening og du kan bruge dem til noget. Hvis du har brug for flere råd eller nogen at tale med er du velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller skrive til vores chat.

Kærlig Hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat