Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp!!!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 18 år. Hvor er det sejt, at du bliver ved med at kæmpe mod den mobning, der har plaget dig i så mange år. Og hvor er det godt, at du nu endelig har fundet en klasse, hvor du har det godt. For alle børn og unge har ret til at have et godt skoleliv. Jeg tænker, at du og dine forældre har gjort rigtig meget for at mobningen skal stoppe. Du har snakket meget om det, I har henvendt jer til lærere, til sagsbehandler og til SSP, og du har gået til nogle samtaler med en psykolog, indtil du blev 18 år. Desværre fortsætter mobningen fra din gamle klasse. Du skriver, at de sviner dig til over nettet og truer dig på livet. Det er kriminelt- og strafbart. Jeg tænker, at måske skulle I melde det til politiet? Måske skulle I foreslå din lærer det? Måske kunne DET gøre indtryk på dem, der generer dig. Du skriver, at alle hader dig. Sådan kan det godt føles, når man bliver mobbet, men jeg tænker, at du skal prøve at huske på, at du har forældre, der elsker dig, du har en dejlig kæreste, og du går i en god klasse nu. Selv om det kan være svært, vil jeg opfordre til at huske på, at det ikke er dig, der er noget galt med, men det er den kultur, der er i din gamle klasse, der skal forandres.  Du har ret til at være her, som den du er,men din gamle klasse har ikke ret til at mobbe dig og true dig på livet. Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen      

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat