Brev

Hjælp..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år.

 

Det lyder bestemt ikke spor sjovt at være blevet mobbet siden 4.klasse. Du skriver at der ikke var noget i 7.klasse og at du fik rigtig gode karakterer. Hvor lyder det bare imponerende at du kunne få så flotte karakterer i skolen sidste år. Det giver mig tro på, at du igen kan få det godt igen, hvis mobningen bliver stoppet af nogle voksne.

Ved du mon hvad der gjorde, at de ikke mobbede sidste år? Var det pga. en lærer, nogle andre elever eller noget helt tredie?

Jeg tænker, at du bestemt ikke skal finde dig i at få ødelagt din 8.klasse fordi der er nogle der mobber. Måske har du talt med din lærer om det før, men jeg synes du skal sige eller skrive det igen og insistere der skal hjælp til fra skolen, så mobningen stopper. Det er skolen ansvar at alle trives og har det godt i skolen. Jeg håber, at dine forældre eller måske en veninde kan hjælpe dig med at det bliver sagt eller skrevet til en lærer elle skolelederen.

Det er også vigtigt, at du taler med nogen om, at du er så ked af det, at du føler du er nødt til at cutte. Mon det vil være rart at tale med dine forældre om hvordan du har det? Selvom det kan være svært, så håber jeg , at du vil tage en snak med dem eller en af dem. Du kan jo fortælle det, som du har mod på at sige og begynde snakken der. Det kan være det om karakterne i 7. klasse du snakker om og fortælle, at mobningen i klassen påvirker dig så meget at det er svært at være i skolen og du har brug for deres hjælp til at skolen gør noget for at stoppe mobningen. Eller måske har du brug for at gå på en anden skole, hvor du er tryg og har det godt?

 Du er også altid meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen og snakke lidt mere om, hvad det er der sker i skolen og når du bliver så ked af det, at du føler trang til at skade dig selv. For ligesom det er vigtigt at mobningen bliver stoppet, så er det også vigtigt at cuttingen også stopper - og der skal de voksne på banen og tage ansvar, så du igen kan trives og få det godt igen, ligesom sidste år.

Jeg både håber og tror det kan lykkes.

Mange kærlige hilsner fra BørneTelefonen.

 

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat