Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hej

Min ven bliver Helle tiden mobbet af en masse drange HJELP mig

Dreng, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14

Tak for dit brev. Du er meget betænksom, og din ven er heldig at have dig som ven. Det er en rigtig god og værdifuld evne, at have lyst og mulighed for at hjælpe sine venner.

Det er aldrig sjovt at blive mobbet, og det er ikke noget, man skal gå alene med. Det er faktisk sådan, at det er lærerens ansvar, at alle i klassen har det godt, så jeg er nysgerrig på, om nogle af jeres lærere ved, at han bliver mobbet? Eller har han talt med andre voksne om det? Måske hans forældre? 

Når én eller flere i en klasse bliver mobbet, så betyder det tit, at der er ubalance i kulturen i klassen og den måde, man er sammen på. Er det kun din ven, der bliver mobbet, eller er der også andre i klassen? Og er det nogle enkelte, eller føles det som om, at det er alle de andre i klassen, der mobber? Det kan være nogle spørgsmål, man kan tænker over og taler med de voksne om, så de voksne kan blive forberedt og gøre deres bedste for at ændre på situationen.

Jeg tænker på, om din ven ved, at du har skrevet et brev til os? For måske du kunne vise ham mit svar og måske tale med ham om, om han kunne tænke sig selv at ringe til os eller skrive til os på chatten, sms eller i brevkassen. At blive lyttet til er noget af det, der kan hjælpe rigtig meget, når noget er svært, og jeg kan forestille mig, at du allerede gør det, så jeg vil bare sige, at det er rigtig godt gjort. 

Men alligevel vil jeg også her til sidst huske dig på, at det er de voksnes ansvar at sørge for, at alle i en klasse har det godt, så du kan koncentrere dig om at lytte til din ven og fortsætte med at være den gode ven, jeg synes, at jeg kan læse, at du er.
 
Alt held og lykke til jer begge.

 Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat