Brev

Har brug for hjælp.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år,

Det lyder til, at du har det rigtig svært i din klasse og sådan skal det ikke være. Jeg bliver nysgerrig på, om du mon har talt med nogen om problemerne i skolen?

Mobning er ikke noget, man skal kæmpe med alene og derfor er det vigtigt, at du får talt med dine forældre eller din lærer om dette så du kan få det bedre i din klasse.

Måske kunne det også være, at det vil være bedst for dig at skifte klasse/skole, da det lyder til, at der er en del andre problemer på din skole end mobningen: Mange vikarer på skift, meget larm i klassen og en lærer, som du ikke har tillid til. Derfor tænker jeg, at det er vigtigt, at du får en snak med dine forældre om din situation i skolen. Så de kan hjælpe dig med at se, hvad der er bedst at gøre.

Dine forældre kan også snakke med din klasselærer og skoleleder om, de ting du skriver om. Det er nemlig også deres ansvar at eleverne har det godt i skolen,og kan hjælpe med at der ikke sker så mange lærer skift i klassen.

Det er også muligt at klage over, at der ikke bliver gjort noget ved mobning. Det kan du klage over og måske kan dine forældre hjælpe dig? Du kan bruge vores guide til at klage over at mobningen ikke stopper – og jeres forhold i klassen her: Lav en klage over mobning

 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råde om hvordan du kan slappe af og finde ro

Der er forskel på at have travlt med en masse ting og så at være stresset. Det er ikke farligt at opleve mindre mængder af stress, det gør vi alle sammen. Men hvis du oplever, at du ikke kan slappe af og at du hele tiden føler dig bagud, så er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Der er nemlig ingen børn, der skal have stress.

Måske du tænker: Hvorfor er jeg stresset? Hvordan undgår jeg stress? Hvad er symptomerne på stress? Hvordan ændrer jeg mine forventninger til mig selv? Hvordan siger jeg nej? Hvordan får jeg mere ro i min hverdag? Hvorfor føler jeg mig aldrig god nok?

Du kan blive stresset af forskellige årsager. Det kan fx være dine forældre pludselig skal skilles og den nye situation gør dig stresset og trist. Det kan også være, at du har alt for meget, du skal nå i din hverdag. Det kan også være, at du har for høje krav til dig selv.

Her på siden kan du få gode råd og læse andre børns breve og BørneTelefonens svar. Du kan også prøve en vejrtrækningsøvelse, der kan få dig til at slappe af eller du kan lave en plan, der kan hjælpe dig med, at huske dig på, hvad der gør dig i godt humør.

Stem
Føler du dig presset eller stresset? Har du meget, du skal nå i din hverdag? Stem her og se hvad andre har svaret.

Føler du dig presset?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat