Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hader min klasse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Jeg forstår godt, du er træt af, at J driller dig. Det er slet ikke i orden, at det skal give dig lyst til at skifte skole, og at du skal føle, at du ligefrem hader din klasse nu. Hvor er det godt, du har besluttet dig for at prøve at gøre noget ved det og har skrevet herind.

Jeg tænker på, hvordan dine klassekammerater mon reagerer når hun driller dig? Er det mon din klasse du hader eller er det drillerierne du i virkeligheden hader mest?
Jeg tænker også på om du har fortalt din lærer, at J driller dig og hvor ked af det du bliver over det? Måske kan din lærer hjælpe dig med at få stoppet det, så du kan få det bedre i klassen igen? 

Jeg kan forstå, at du har snakket med dine forældre om at skifte skole, og hvor er det bare godt at du kan snakke med dem. Men når nu de ikke synes, at du skal skifte skole, så kan de måske hjælpe dig på en anden måde, har I snakket om det? Ved de præcis hvorfor, du gerne vil skifte skole?

Jeg tror, at dine forældre har ret i, at det ikke nødvendigvis er en god løsning at skifte skole. Det vil jo være bedst, hvis J kunne stoppe med at drille, så du igen kan lide at være din klasse. 
Jeg håber, at din lærer og dine forældre kan hjælpe dig med at få løst situationen, så du igen kan blive glad for klassen.

Husk, at du altid kan ringe til BørneTelefonen på 116111, hvis du har brug for flere råd, til hvad du kan gøre. Vi vil altid gerne snakke, lytte og hjælpe.
Held og lykke.

Med venlig hilsen
BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat