Brev

Ginger

Hej

jeg er en 15 årig dreng

Jeg bliver mobbet af drengene i klassen fordi jeg er en ginger og at jeg har ginger pik hår,

jeg ved ikke hvad jeg skal gøre.

Skal jeg farve mit pik hår eller skal jeg bare barbere det af?

Dreng, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej dreng på 15 år

Det er på ingen måder ok at blive mobbet, men hvis du spørger mig, så lyder det til, at de andre drenge i klassen ikke forstår, at det ikke er ok at mobbe.

Alle mennesker er forskellige og det samme er farven på kønsbehåring. Rødhåret mennesker har igennem tiderne altid haft ry for at være smukke, stærke og helt unikke. Se bare hvor mange der farver deres hår rødt, fordi de gerne vil være en flot ginger. Du er så heldig at have den farve helt naturligt, så når de andre drenge mobber dig, kan det jo være et udtryk for, at de rent faktisk misunder dig istedet - Har du tænkt på det?

Jeg synes på ingen måder, du skal farve eller barbere din kønsbehåring af. Du skal i stedet se dig selv i spejlet og sige til dig selv "Jeg er sej og jeg tør at være mig selv" Det kan du sige til dig selv hver dag i en periode. På den måde booster du din selvtillid og du bliver bedre til, at ignorere dumme kommentarer fra de andre drenge i klassen. Jeg synes også, at det er tid til at få sagt det  til en voksen, at de mobber dig med din hårfarve. Du behøver ikke at gå i detaljer, hvis du synes, det er svært at sige, at det er kønsbehåring, de mobber med. Uanset hvad der mobbes med, så er det ikke ok - og din skole bør have en mobbepolitik, som din lærer kan hjælpe med bliver overholdt. Og forhåbentligt får I en god snak i klassen om at være gode kammerater, uanset hvad det handler om. især her i puberteten er der meget på spil - og rigtig mange forandringer i gang. Derfor kan der også dukke drillerier og mobning op, men det er ikke ok - og derfor godt at få hjælp til at gøre noget ved det.

På vores hjemmeside finder du også en guide til, hvad du kan gøre, hvis og når du bliver mobbet: https://bornetelefonen.dk/mobbet 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

 

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat