Brev

For grim?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 17 år.

Jeg vil gerne starte med at skrive, at det er på ingen måde er i orden, at du skal gå på en skole, hvor du oplever at blive mobbet, som du gør.

Dernæst er det også vigtigt for mig at fortælle dig, at når man føler sig behandlet, som du gør, er det bedst at reagere på det. For det er vigtigt, at der bliver gjort noget ved det, når man oplever at blive mobbet.

Specielt når man tilmed oplever at ens forældre ikke kan lide én, og man tænker, det hele sker på grund af måden man ser ud på. Vores holdning til mobning på BørneTelefonen er, at det aldrig sker på grund af en person, men på grund af fællesskabet.

Det kan du læse mere om på BørneTelefonens hjemmeside. Her har vi et tema om mobning med eksempelvis 5 gode råd til at stoppe mobningen: https://bornetelefonen.dk/tema/mobning-drillerier

Mit råd til dig er at finde en voksen, som du er tryg ved, og fortælle ham eller hende om din situation. Helst en lærer eller pædagog, for de er nemlig forpligtet via lovgivningen til at skride ind, når du får fortalt dem, hvor slemt det står til.

Hvis du har brug for en snak eller måske hjælp til, hvordan du kan fortælle den voksne om din situation, så er du altid velkommen til at ringe til en af vores søde rådgivere på BørneTelefonen på 116 111.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat