Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Facebook

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige,

Hvor er det godt, at du har skrevet ind til os og bedt om hjælp – for det, du udsættes for på Facebook, skal stoppes. Og helst meget hurtigt. Jeg forstår nemlig godt, at du føler dig både krænket og misbrugt.

Det er meget forkert at oprette en falsk Facebookprofil, og det er faktisk også ulovligt at skrive krænkende historier om andre på nettet. Derfor kan man også ”anmelde” en falsk profil til Facebook på https://www.facebook.com/help/ . Hvis du anmelder profilen her, kan Facebook sørge for at den bliver lukket, så der ikke længere kan skrives grimme ting om dig.

Har du mon fortalt dine forældre om det, du udsættes for på Facebook? Jeg tænker nemlig, at de vil kunne hjælpe dig med at få profilen stoppet. Og også støtte og trøste dig. Samtidig vil de kunne hjælpe dig med at tage et screenshot eller et billede af profilen, som kan gemmes som bevis. Det kan bruges, hvis det her fortsætter.

Du skriver, at du tror, at en af dine ex -venner har lavet profilen. Jeg tænker, at hvis du har en idé om, hvem det er, så skal hendes/hans forældre kontaktes, så de også kan hjælpe med at få det her stoppet. Her kunne dine forældre igen være et godt bud på nogle, der kunne hjælpe dig. 

Måske kan du også tale med din lærer om det hele. Særligt, hvis nogle af dine klassekammerater er indblandet i det her. Det kan nemlig være en rigtig god ide, hvis I i klassen får en snak om digital mobning og om, hvordan man skal opføre sig på de sociale medier. 

Jeg håber inderligt, at du kan søge hjælp og støtte hos nogle voksen, som du har tillid til. Jeg tror nemlig, at det vil være godt for dig at have en voksen til at hjælpe dig med at løse denne situation og til at  hjælpe dig med at få det bedre.

 

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat