Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er det mobning

Hej

jeg er en pige på 10 år (snart 11) jeg bliver måske mobbet

jeg ved det ikke men drengene fra min klasse kalder mig en rødhåret so og jeg følger mig Allende

men jeg har venner men jeg ved ikke om jeg kan stole på dem.

Jeg har lidt selvmordsTanger og ved ikke havd jeg skal gører.

Kh en pige som ikke har det godt:-(

Pige, 10 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 10 år.

Tak for dit brev. Du skriver, at du ikke ved, hvad du skal gøre. Jeg vil sige til dig, at du har gjort det helt rigtige ved at skrive til BørneTelefonen. Det er nemlig vigtigt, at du får fortalt, at du ikke har det godt.

Det er svært at sige, om det er mobning, du bliver udsat for. Det kommer f.eks. an på, om det er noget, der er sket tit. Men selvfølgelig er det slet ikke i orden, at blive kaldt øgenavne, og jeg kan godt forstå, at du bliver ked af det.

Men jeg synes ikke, det er så vigtigt, om drengenes dumme opførsel over for dig er mobning, eller det ikke er mobning. Det der er vigtigt, er, hvordan DU har det. Du skriver, at du føler dig alene, og at du ikke ved, om du kan stole på dine venner. Du skriver også, at du har selvmordstanker.Det er altsammen ting, der viser mig, at du har brug for hjælp.

Nu har du taget første skridt til at få hjælp, ved at skrive til BørneTelefonen. Det næste skridt kunne være, at du finder en voksen, du vil betro dig til. Det kunne f.eks. være en lærer, der er god til at lytte, eller en pædagog i din fritidsordning. Hvis du synes, det er svært at få begyndt, synes jeg, at du skal vise dit brev. Her fortæller du nemlig meget fint, hvordan du har det.

Alle børn har ret til at have det godt. Det har du også. Men sommetider skal der nogle voksne til for at hjælpe. Derfor skal du gå videre med dit råb om hjælp. Så skal det nok lykkes for dig at få det bedre.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat