Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er det mobning

Kære BB

Da jeg startede i sjette klasse, fik vi madkundskab som et nyt fag. I madkundskab har vi en kvindelig lærer. I starten var alt godt. Men på det seneste er det som om hun bliver nemmere vred, og hun er begyndt at skælde mig ud for de mindste ting. Jeg er en meget stille pige der ALDRIG får skældud. Men det er som om min lærer har et horn i siden på mig.

Hun sørger altid for at alle i klassen hører når hun skælder mig ud. Hun ignorer mig når jeg rækker hånden op.
Hun står også nogengange med en lærer, og fortæller hvor dum og langsom jeg er.

For noget tid siden satte jeg pastaen op at koge på en alt på svag varme. Hun gik hen til mig, og begyndte at skrige mig i hovedet. Jeg blev helt stresset, og var lige ved at græde. Det så hun. Hun begyndte at prikke mig hårdt i hovedet, og sagde til mig at jeg var dum, og at hun aldrig havde haft en så uduelig elev som mig.

Jeg ved ikke om det bare er mig, eller om hun mobber mig. Jeg begynder i hvertfald at svede, og mine knæ ryster før jeg skal til at have madkunskab.
Jeg tør ikke at sige til hende at jeg føler mig mobbet, for jeg ved at hendes svar vil være at jeg selv er ude om det.

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 13-årige pige

Tak for dit brev. Hvor er det godt at du skriver til os. Det du fortæller lyder virkelig ubehageligt, og du skal bestemt ikke gå og være bange for at have madkundskab.

Jeg kan ikke med sikkerhed svare dig på, om din lærer mobber dig. Men det vigtigste er, at du føler dig utryg i skolen, på grund af de ting du fortæller at hun gør. Det er ikke okay, og du skal have hjælp til at få det stoppet. Både dine forældre og dine lærere har ansvar for at du er tryg, og mit råd til dig er at du skal fortælle det her videre. 

Jeg tænker at du kan starte med at gå til dine forældre. Er det svært at få det sagt, kan du måske vise dem dit fine brev til os, og mit svar hvis du vil. Dine forældre kan så tage kontakt til skolens ledelse eller din klasselærer, og bede om en samtale. 

Jeg tror også at det kunne være rart for dig at tale lidt med en ven/veninde fra klassen om det? Det må være rigtig ubehageligt for dig at gå og være så utryg inden madkundskab. Og måske ville det være rart, hvis der var én der vidste at du havde det sådan, og kunne være til støtte.

Jeg synes du lyder som en klog pige, der ved at du ikke skal være bange i skolen. Jeg håber at mit svar kan hjælpe dig til at få talt med dine forældre.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat