Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er det forkert at have drengevenner?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 12 år

Hvor er det fedt at høre, at du har en rigtig god drengeven. Venner af det modsatte køn er en stor gave og kan være med til at give en noget helt andet end de venner, man har af samme køn. Så nej - det er SLET ikke forkert at have venner af det modsatte køn!

Du har nok lagt mærke til, at mange i din alder begynder at interessere sig for det modsatte køn. Derfor kan nogle af dine klassekammerater måske blive lidt misundelige på, at I har det så godt sammen - du og din ven. Og det kan være derfor, de driller. 

Det er rigtig ærgerligt, at du ikke har det så godt med at snakke med ham oppe i skolen. Du overvejer endda at stoppe med at være venner med ham - fordi de andre driller jer med, at I har en "flirt". Men, I er jo bedste venner. Og derfor kan jeg også høre på dit brev, at du slet ikke ønsker at miste ham som ven. Det kan jeg godt forstå. Det lyder nemlig til, at I har et godt og vigtigt venskab. Derfor tænker jeg, at vi må se, om der ikke er andre udveje for dig.  

Jeg har delt mit råd op i 4 dele, men det handler lidt om det samme. Nemlig at bede andre om hjælp.

Når vi går med følelser, tanker og problemer for os selv, så vokser de sig nemt store og de bliver svære at klare. Derfor er det simpelthen så vigtigt, at du rækker ud og får nogen til at hjælpe dig.

Tal med din ven. Hvad mon han siger til drillerierne? I kender jo jeres klassekammerater rigtig godt, så måske I sammen kan komme frem til, hvad der ville være godt at gøre?
Tal med dine andre venner i klassen. Fortæl dem at det går dig på, at nogen driller dig med jeres venskab. Spørg, om de ikke kan hjælpe dig med at sige fra, når det sker. Jo flere I står sammen, jo nemmere er det.
Tal med en god voksen på din skole. Det er de voksnes pligt at sørge for, at børn har det godt i skolen. Hvis der er drillerier, så er det rigtig vigtigt at de får det at vide, så de kan gøre noget ved det. Og de skal gøre noget ved det. Du og din ven kan måske tale med den voksne sammen.
Tal med dine forældre eller din vens forældre, hvis det ikke bliver bedre. Så kan de tage en snak med din lærer, så han eller hun kan forstå, at det er alvorligt.

Du har taget et vigtigt skridt ved at skrive herind og bede om hjælp. Jeg håber, at du har mod på at tage det næste skridt på vejen og bede dine venner og de voksne om hjælp.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat