Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er det en mulighed?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14

Hvor var det bare godt, at du valgte at skrive herind om nogle af de ting, der fylder. Når man går rundt med tanker om at begå selvmord og at skade sig selv, er det nemlig vigtigt, at man får hjælp til at få det bedre. Jeg vil meget gerne hjælpe dig med nogle idéer til, hvad du kan gøre.

Det må være ubehageligt at sidde i klassen og ikke have nogen at snakke med. Og når man så ovenikøbet kommer fra en anden klasse, hvor man blev drillet og mobbet, kan man godt komme til at stille sig selv nogle spørgsmål: Er det min egen skyld? Er det mig, der er noget i vejen med? Det er helt normalt at stille disse spørgsmål. Men du skal vide, at det ikke er din skyld. Det er ikke dig, der er noget i vejen med. Normalt kan et skoleskift være en god anledning til at starte forfra. Men denne mulighed har du desværre ikke haft, da nogle af drengene fra din gamle klasse har fortalt historier om dig fra din fortid. Måske har det været med til, at du fik tanker om selvmord og cutting? Jeg vil anbefale dig at prøve at fortsætte snakken med din klasselærer om din trivsel i skolen. Han eller hun har nemlig set, hvordan du har det, og har vist, at han/hun gerne vil hjælpe dig til at få det bedre. Måske er der noget generelt om trivsel og venner, I kunne snakke sammen om i klassen – uden at det kommer til at handle om dig?

Du skriver i dit brev, at du får meget skældud af dine forældre. Og du giver nogle eksempler på nogle sætninger, du hører dem sige. Det er rigtig hårde sætninger, som måske også har såret dig at høre dine forældre sige? Du skal vide, at nogle gange siger forældre dumme ting, som de egentlig ikke mener – præcis ligesom alle andre også kan sige noget, de ikke mener, når de er sure eller stressede. Ved dine forældre, hvordan det påvirker dig at høre dem sige, at du skal finde et andet sted at bo? Måske ved de det slet ikke, og bør måske få det at vide? Hvis du synes, de skal vide det, kan du måske overveje at skrive det til dem i et brev? For du er nemlig rigtig god til at formulere dig på skrift, kan jeg se i dit brev.

Jeg tror, at dine tanker om selvmord og cutting, kan skyldes måden du har det på i skolen og derhjemme. Din fortid med drillerier og mobning kan også have sat sig spor. Derfor tror jeg også, at selvmordstankerne og tankerne om cutting vil aftage, hvis der bliver handlet på, at du både skal have det bedre i skolen og derhjemme.

Du er begyndt at tænke på, om der kunne være en mulighed for at starte forfra i en anden by. Og du spørger så, om plejefamilie kan være en mulighed. Det vil være din kommune, der kan afgøre det. Men derudover kan det være, at du har noget familie i en anden by, du kunne flytte hjem til i en periode for at få lidt ro. Måske kunne det være en mulighed? Det kan ske, hvis dig, dine forældre og dem, du skal flytte hjem til, aftaler det. Hvis du ønsker at snakke med kommunen om muligheden for plejefamilie, har du ret til at tage en bisidder med. Børns Vilkår har nogle dygtige bisiddere, der kan tage med og sikre, at kommunen lytter til dig og at lovgivningen bliver overholdt. Bisiddere kan du læse mere om på https://bornsvilkar.dk/radgivning/bisidning/bisidning.

Jeg håber, du har kunnet bruge nogle af mine idéer, og at du har fået lyst til at afprøve et par stykker af dem. Hvis du har brug for flere idéer eller bare har brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat