Brev

En i min klasse er lige blevet slået

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Du

Først og fremmest vil jeg lige sige, at jeg synes, at du virker som en rigtig god ven. Du er rent faktisk bekymret for en i din klasse, som ikke er særligt populær, og som ikke bliver behandlet pænt af de andre. 

Du fortæller, hvordan der bliver lavet sjov med O, men på en måde hvor han også selv syntes, det er sjovt. Men jeg er faktisk ikke sikker på, at O synes det er sjovt, selvom der virker sådan. Mon ikke han godt kan fornemme, at han er den, der oftest bliver lavet sjov med? Og mon ikke han bare ”spiller” med og lader som om, det er sjovt, fordi han ikke tør sige fra? 

Det virker som om, at du i hvert fald ikke synes, at det er en ok måde, O bliver behandlet på. Så derfor ER det nok ikke ok, det der sker. Selvom O griner med. Og jeg synes heller ikke det lyder til, at O har det godt i jeres klasse. 

Derfor synes jeg, at du skulle tage en snak med en af jeres lærer om det. Fortæl at du har ondt af O, og at O bliver drillet og slået. Det er nemlig sådan, at din lærer skal sørge for, at alle kan være i skole uden at blive drillet eller slået. Så din lærer skal sørge for, at det bliver stoppet.

Måske er du lidt bange for at fortælle det til læreren? Måske føler du at du sladre? Men det gør du ikke. Det er langt værre ikke at gøre noget, når man ved, at nogen behandles dårligt. Hvis du alligevel er nervøs for at sige det til din lærer, så læg et brev i din læreres taske, hvor du beskriver, at O har brug for hjælp. 

Samtidig tænker jeg på, om du mon har mod til at snakke med O om det? Måske ved han slet ikke, at der rent faktisk er nogen, der ikke synes, at det er ok? Og derfor føler han sig sikkert ret alene. Det kan derfor være en stor hjælp, at nogen i klassen støtter op om en. Måske kan det hjælpe ham til også at sige fra og få noget hjælp.

Overvej også, om dine forældre eller om nogle af de andre i klassen kunne være gode at tale med. Måske kan I være flere sammen, der går til jeres lærer?

Jeg håber, du får hjulpet O. Det tror jeg, du vil være rigtig glad for. Det er nemlig super hårdt at vide, at nogen har brug for hjælp og så ikke gøre noget. I alle klasser er der brug for, at nogen siger STOP, når nogen drilles eller mobbes. Og i din klasse lader det til at være dig. Du har allerede taget første skridt ved at skrive hertil og bede om hjælp. Det har jeg stor respekt for. Jeg synes, du er sej! 

Du er meget velkommen til at ringe til os på 116111, hvis du har brug for at snakke mere om det.
Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat