Brev

Det sker hver dag

Hej

jeg bliver mobbet meget pga. at jeg er bleg men ikke blond el. albino……hvad skal jeg gøre???

Har prøvet at sige stop og kun få af de voksne lytter men gør ikke noget ved det og andre “driller”med det…

Dreng, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Dreng på 12

Jeg kan virkelig godt forstå, at du vil have mobberiet til at stoppe! Hvor er det strengt, at de mobber dig med, at du er bleg. Det skal stoppes! 

Du skriver, at det kun er få af de voksne, der lytter. Det er ikke i orden. Dine lærere og pædagoger, skal hjælpe dig, hvis du bliver drillet. Har du mon en enkelt lærer eller pædagog, som du føler lytter, og som du kan stole på? Det kan nemlig være en god idé at vælge en enkelt eller to ud, som kan hjælpe dig. 

Jeg tænker, at det er vigtigt, at du får fortalt, hvor meget det påvirker dig, at de andre driller. De voksne skal forstå, at det ikke er okay, det der foregår. Du kan fx fortælle, at du har det så skidt med det, at du har skrevet herind til os for at få hjælp! 

Måske kan du foreslå for din lærer, at I i klassen tager nogle snakke om forskellighed. Vi ser jo alle sammen forskellige ude. Nogle er lidt lyse og andre mørke, nogle høje og andre lave, og sådan kunne jeg blive ved. Men det er vigtigt at acceptere og respektere hinanden. Uanset hvordan man ser ud. Det lyder som om, at dine klassekammerater, kunne have godt af en snak om det.

Jeg ved ikke, om du har snakket med dine forældre om drillerierne. Men det vil jeg anbefale dig at gøre. Det kan være rart også at have deres støtte. Derudover kan de hjælpe dig med at snakke med din lærer/pædagog, hvis du har svært ved det.

Når jeg læser dit brev, bliver jeg lidt i tvivl om, nogle af lærerne også kan finde på at drille dig? Hvis det er sådan, så kan jeg forestille mig, at du må være rigtig ked af det. Det er slet ikke ok, at de voksne gør sådan. Og det er derfor vigtigt, at du også får fortalt det til den voksne, du vælger at gå til. 

Jeg håber, at du kan få de voksne omkring dig til at hjælpe dig. For de drillerier skal altså stoppes.

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen
BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat