Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Dårlig til matematik

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14-årige pige

Tak for dit brev. Lad mig begynde med at sige: Du er ikke mega dårlig til matematik. Du har fået karakteren 02, og det gives for den tilstrækkelige præstation. Det vil sige, at du har gjort det acceptabelt.

Jeg kan sagtens forstå hvis du gerne vil blive lidt bedre. Men i virkeligheden tror jeg også det ville hjælpe dig at få lidt mere selvtillid i matematiktimerne, efter at du i mange år har ”sejlet din egen sø” og ovenikøbet blevet drillet af dine kammerater omkring matematikken. Rigtig tit handler faglige problemer i skolen om, at man har fået opbygget lav selvtillid (pga. en svær skolestart fx), og slet ikke om at man er ”dum” til et fag. Kan du genkende det?

Når jeg læser dit brev bliver jeg meget forundret over, at du ikke har fået noget ekstra undervisning i matematik. Måske mener dine lærere at du følger godt nok med.

Det du kan gøre nu er at fortælle din nye matematiklærer om hvordan du har det. At du ikke selv synes du forstår særlig meget, og at du oplever, at du ikke kan følge med klassen. Det kan være, at læreren slet ikke ser dine problemer – så der må du på banen og gøre det tydeligt for ham. Ville du kunne tage sådan en snak med ham?

Mon du har allerede har talt med dine forældre om hvordan du har det? Hvis du kunne få støtte fra dem ville det være rigtig rart for dig, tror jeg.

Din lærer kan enten indstille dig til ekstra undervisning på din skole, eller måske finde et andet ekstra undervisningstilbud i din kommune. Nogle kommuner har fx intensive sommerkurser for børn og unge.

Hvis dine forældre har råd kan I også hyre en privat lærer til dig, som kommer hjem hos jer og underviser dig en periode. En lidt billigere løsning kunne være at hyre en gymnasieelev.

Jeg er ikke i tvivl om, at du sagtens kan få det bedre med matematikken, især fordi du virker meget motiveret, og faktisk allerede har lavet en indsats der er ”tilstrækkelig”.

Det er også en god ide at tænke på alle de ting i skolen, som du er super god til. Vi kan ikke være lige gode til alle fag i skolen. Man kan altid øve sig og blive bedre, men lige så vigtigt at stoppe op og rose sig selv for alt det der lykkes.

De kærligste hilsner fra BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat