Brev

Bøjle

Hej bb.

Jeg er 12 år og går i 6. Klasse . Og jeg skal snart have togskinner. Jeg er mega mega mega bange for at jeg vil blive mobbet i skolen med det ! For der er en anden i min klasse der har fået det ! Og hun blev mobbet ! Men jeg er den populærestes i min klasse, men er bare bange for at jeg vil stoppe med at være det – når jeg for bøjle

Pless svar hurtigt !

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Tak for dit brev til BørneBrevkassen, det er godt du skriver herind, og fortæller om dine bekymringer for at blive mobbet. Hvis først vi begynder at gå og spekulerer over om noget vil ske, kan det nogen gange komme til at fylde helt vildt meget i tankerne, mon du har det lidt i den retning?

Jeg kan godt forstå, hvis du spekulerer over om du vil blive mobbet, er det mon noget du har talt med nogen om? Hvad vil dine venner mon sige til det, hvis du fortæller dem, at du skal have bøjle på? Du beskriver i dit brev, at du er populær i din klasse. Har du tænkt over hvorfor du er populær? Vil du selv vælge dine venner alt efter hvordan de ser ud, eller ud fra hvordan de er? Hvis en af dine gode veninder skulle have bøjle på, ville du så stoppe med at være sammen med hende?

Det er jo ikke noget du helt selv kan bestemme at du skal have bøjlen på, måske synes dine venner, det er synd for dig, eller irriterende for dig og vil bakke dig op og støtte dig, har du tænkt på det?

Er det en ide for dig, at fortælle din lærere om dine bekymringer for fremtiden? På den måde kan dine lærere være ekstra opmærksomme på, hvordan I sammen har det i klassen. Er det oven i købet en ide for dig, at fortælle dem om den anden pige i din klasse, der blev mobbet? Mobning i en klasse er ikke ok, og det er de voksnes ansvar at hjælpe med at bedre det, så I kan have det godt sammen i klassen, men de er nød til at vide det sker. Er der mon en bestemt lærer, du tænker på, som det kunne være godt at tage denne snak med? Måske din klasselærer? 

I dit brev fortæller du, at du snart skal have bøjlen på, det kan være at sommerferien næsten er begyndt så? Måske skal du i ferien være sammen med nogle af dine klassekammerater, og dermed vænner de sig til at se dig med bøjlen på i løbet af ferien. På den måde kan det være de slet ikke tænker over at den er der, når I skal i skole efter sommerferien. Jeg tænker om du måske også kunne snakke med dine forældre om, hvilke tanker du har? Det kan være rart at dele dem med nogen, man ved, der vil støtte en og husk så på hvor flotte tænder du får, når bøjlen igen kommer af.

Hvis bøjlen bliver ved med at fylde meget i dine tanker, kan det være en ide for dig , at ringe til BørneTelefonen på 116 111. Der kan du tale med en rådgiver om, hvad der bekymrer dig ved bøjlen. En helt anden mulighed for dig, kan det være at fortælle din tandlæge om dine bekymringer, det kan være han har nogle helt andre løsninger til dig.

Mange kærlige hilsner

BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat