Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

bliver slået i klassen

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Det er selvfølglig ikke i orden, at hun går og slår på dig. Og det er godt, at du har sagt fra, selvom hun åbenbart ikke respekterer det.

Det gode er, at du har gode venner i klassen. Så står du ikke alene. Har du talt med dem om det?
Måske kan de hjælpe?
Det er altid en god idé at tale med nogen om sine problemer, så man ikke skal gå alene med dem.

Du kunne også prøve at sige det til hende igen på et tidspunkt, hvor der ikke er andre til stede? 
Jeg synes, at du skal sige til hende, at det gør ondt, når hun slår, og at det på ingen måde er sjovt. Du kan spørge hende, hvorfor hun gør det og samtidig sige, at du gerne vil have, at hun lader være.

Det kan selvfølgelig være rigtig svært at sige sådan direkte, men prøv om du ikke kan.

Hvis det ikke hjælper at tale med hende selv, og det heller ikke hjælper at få hjælp af vennerne, så er du nok nødt til at bede din klasselærer om hjælp. 
Det er vigtigt, at din lærer ved, at du ikke er så glad for at gå i skole for tiden. Så I kan få en snak om dét også. 
Din lærer kan også hjælpe pigen til at stoppe med at slå og sørge for, at hun kan være med i klassefællesskabet på en god måde.
 
Uanset hvad, så skal du vise hende, at du ikke vil have det. Hun skal tydeligt forstå, at hun overskrider en grænse, som man ikke må overskride, når hun slår dig.

Jeg håber meget, at det løser sig, så du kan blive gladere for at gå i skole. 

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat