Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bliver jeg mobbet?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år,

Hvor er din veninde heldig at have en veninde som dig. Det er super flot, som du prøver at løse jeres konflikter. Det er selvfølgelig ikke i orden at slå fysisk eller med ord. Hun går over grænsen, og skal stoppe.

Jeg ved fra andre, der har oplevet det samme som dig, at de er startet med at kalde hinanden grimme ting for sjov, men så kommer der en dag, hvor det ikke er sjovt mere, og det kan for nogle være rigtigt svært at stoppe. Så kan det godt blive, som du oplever meget værre, end det var tænkt dengang, det var sjovt.

Det er rigtig stærkt, at du siger fra og kan mærke, at du ikke vil være med mere. Jeg tænker, at du skal spørge din veninde, om hun vil mødes bare dig og hende, fordi du gerne vil snakke med hende. Hjemme hos dig. Så kan du lave det lidt hyggeligt måske lave en kop te, så din veninde oplever, at du gerne vil hendes venskab, men ikke på den måde som det har udviklet sig. Jeg ved godt, at du har forsøgt at snakke med hende, men nogle gange skal man gøre det på en anden måde for, at det virker. 

Du kunne foreslå din veninde, at I sammen begravede eller smider, at de grimme ord til hinanden væk. Smider dem ud af vinduet eller graver dem ned i skoven på et stykke papir. Det lyder fjollet, men det kan være en hjælp til, at så I bliver maks. opmærksomme på, hvis I kommer til at bruge den gamle måde at være sammen.

Det er helt naturligt at snakke sammen i et venskab omkring, hvordan man gerne vil have, det skal være. Jeg håber du og din veninde kan få en god snak.

Hvis det ikke løser problemet og hun fortsætter med at slå og tale grimt, så skal I have hjælp fra en voksen. Jeres forældre eller en god lærer - måske en anden voksen, du kender?

Du kan altid ringe til BørneTelefonen 116 111, hvor vi sidder klar til at snakke.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat