Brev

bliver drillet og mobbet uden grund

Hej, jeg er en pige på 13 år,
og jeg oplever tit, at jeg bliver drillet af de “populære drenge”.

Jeg kan fx sige en dum, og pludselig så bliver grinet i hjørnet, af drengene, og nogle gange kalder de mig dum.

hver eneste forkerte ting jeg gør bliver jeg mobbet med, hvad skal jeg gøre?

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Det er rigtig godt, at du har skrevet. Jeg kan godt forstå, hvis du er rigtig frustreret over, at blive mobbet. Jeg vil meget gerne hjælpe dig med, at finde ud af hvad du kan gøre!

Det er rigtig ubehageligt, at blive mobbet. Det kan gøre, at man bliver rigtig ked af det, og måske har det dårligt med, at være der hvor man bliver mobbet. Dem der mobber gør det tit, fordi de selv er usikre og prøver at være seje ved, at tale dårligt til andre. Uanset hvad, så er det ikke i orden at mobbe, og derfor er det rigtig godt, at du har skrevet for at få hjælp.

Jeg tænker på, om du mon har fortalt til nogen voksen, at du bliver mobbet. Jeg tænker sådan, fordi jeg forestiller mig, at det må være hårdt, at gå rundt med de oplevelser alene. Det kunne måske være godt for dig, at få lidt hjælp fra en voksen. Ville du mon kunne fortælle det til dine forældre? Eller bare en af dem? De ville nok kunne hjælpe dig med, at finde ud af, hvad I skal gøre, for at stoppe mobningen.Det ville være rigtigt godt, at i taler med din klasselærer om det. Samtidig kan dine forældre sørge for, at du har det rigtig godt når du er hjemme, og kan fortælle om de ubehagelige oplevelser du har med mobningen.

Du skriver ikke hvor henne det er mobningen sker. Jeg tænker dog, at det nok er på din skole, når du skriver, at det er de “populære” drenge som mobber. Skolen skal altid gøre noget, hvis de ved, at der er mobning på skolen. Din skole skal have en plan for, hvordan de stopper mobning. Du kan starte med, at fortælle til din lærer du bliver mobbet, og bede om hjælp til, at få det stoppet. Dine forældre kan også være dem der ringer eller skriver på intra, og fortæller læreren om det. Så skal læreren og andre voksne på skolen, hjælpe dig.

Hvis du har sagt til en voksen på skolen, at du bliver mobbet, og de ikke har gjort noget for at hjælpe dig, så kan du klage. Måske kan du få dine forældre, eller en anden voksen til at hjælpe dig? Du kan starte med at klage til skolelederen.

Hvis du oplever, at der stadig ikke sker noget, efter at du har klaget til skolelederen, så kan du klage til Den nationale klageinstans mod mobning.

Du kan finde hjælp til at klage her: https://www.bornetelefonen.dk/klage

Jeg håber, at du har kunne bruge mit svar, og finder en måde, at få snakket med både dine forældre og skolen om det. Det er super flot af dig, at du gør noget for, at få det bedre, og stoppe dem som mobber!

Du er velkommen til at skrive igen. Du kan også ringe eller SMSe til BørneTelefonen på 116111

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat