Brev

Bliver drillet, de siger perverse ting :(

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15

Mange tak for dit brev. 

Sikke svært du må have det, når du bliver udsat for det, du gør.
Jeg kan ikke vide det, med jeg tror, at din klassekammerat må have det svært med sig selv, eftersom hun har brug for at hævde sig i forhold til dig. Måske er hun misundelig på dig over et eller andet?
 
Jeg tænker også, at hun ikke har lov til at bestemme, om du barberer dig eller ej. Det er et personligt valg, som hun ikke skal blande sig i. En anden ting er at hun ikke skal udmelde det hun ser til andre. Det virker som om, hun ikke kender til at passe på sig selv og de mennesker hun omgås..? Nogle ting er private, og dem skal man ikke dele med andre, selvom man er uvenner. Faktisk tænker jeg, at hun ikke virker så moden som dig, når hun har brug for at hævde sig på den måde, men jeg kan ikke vide det...  

Du skriver ikke, hvad I blev uvenner over, men at du har skrevet til hende, at hun skulle lade være med at chikanere dig. Hvor er det modigt af dig, at du har skrevet til hende, og meget tarveligt af hende, at hun nu beskylder dig for noget andet.     

Jeg tænker, at det måske kunne være godt for dig at tale med dine forældre om, hvordan hun behandler dig..? Det kan være, dine forældre kunne kontakte hendes forældre, og derigennem måske finde en løsning?

Det kan også være, at du kunne tale med en af lærerne om det? Eller en bror/søster?

Du er altid velkommen til at kontakte BørneTelefonen på 116 111, eller skrive ind på chatten, hvis du har brug for at tale med en voksen. 

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat