Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Angst

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på snart 15 år.

Hvor er det godt at høre, at det hjalp, da du skiftede skole. Det kan være en rigtig svær beslutning, for man ved jo ikke, hvordan den nye klasse er. Men for dig lyder det til, at det var den helt rigtige beslutning. Det betyder jo så meget, at man trives i sin klasse og har gode venner.

Derfor er det også ærgerligt, at dårlig opførsel fra parallelklassens piger er ved at ødelægge dit gode forhold til din skole. Det skal de simpelthen ikke have lov til. 

Når en parallelklassens piger opfører sig sådan over for jer, er det tegn på, at deres pigegruppe ikke fungerer godt. Jeg kan forestille mig, at der er nogle af parallelklassens piger, der ikke synes, det er i orden. Når de ikke siger fra, er det nok fordi de frygter, hvad der så sker med dem selv.  Men det skal jo ikke gå ud over jer, og det er slet ikke i orden, at de prøver at ødelægge jeres gode sammenhold, og din glæde ved at gå i skole.

Du står jo heldigvis ikke alene med problemet, for det berører hele pigegruppen i din klasse. Og så står man altså stærkere, når man er en gruppe sammen om det problem. Det kan godt være, at andre af pigerne reagerer anderledes på det end du gør, men det må påvirke jer alle sammen. Jeg ved ikke, hvor meget I har talt sammen om, hvordan I har det med mobningen af jeres pigegruppe. Men jeg tænker, at det kunne være godt for dig, hvis du fortæller de piger, du er tættest på, om din egen reaktion. Den behøver du nemlig ikke at skamme dig over eller gemme på. Hver person reagerer på sin måde på sådan en form for mobning, og da du har nogle dårlige arfaringer fra din tidligere skole, er du måske særlig sårbar over for det, der sker.

Jeg tror, I er nødt til at have noget hjælp for at få stoppet den mobning, der sker, for parallelklassens opførsel skal stoppes. Jeg vil foreslå, at nogle stykker af jer piger fortæller jeres klasselærer om problemet. Det er skolens opgave at gøre noget ved det, så I kan være i fred, og så paralllelklassens piger kommer til at fungere bedre sammen. Men skolen skal jo vide, hvad der sker, før de kan gøre noget ved det. Og det er jer, der skal fortælle dem det.

Jeg håber meget, at mobningen af jeres pigegruppe stopper, så du kan blive glad for skolen igen. Hvor var det godt, at du fortalte om det, så der kan blive gjort noget ved det.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

 

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat