Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Altid ked af det

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Jeg kan godt forstå, at du tænker på, hvordan det bliver at starte i skole uden din bff. Men jeg håber også, du ved, at I godt kan fortsætte venskabet. Du skriver nemlig, at hun virkelig forstår dig, fx når du er ked af det med din bror. Derfor tænker jeg, at I skal sørge for at lave nogle aftaler. Hvis hun er flyttet langt væk, kan det måske være en lille SMS eller et opkald. På den måde kan hun stadig være en del af din hverdag. Husk det.  
 
Men der skal stadig gøres noget ved situationen i din klasse. Det lyder til, at din klasse har brug for at lære, hvordan man skal tale ordentligt. Og jeg tror ikke, du er den eneste, der er ked af den måde, nogle af de andre taler på. Så det skal stoppes. 

Jeg ved ikke, om du allerede har talt med din lærer om det? Hvis ikke, vil jeg anbefale dig, at du fortæller, hvordan du har det. Og hvis du har sagt det, og det ikke er blevet bedre, så skal du sige det igen. Det er nemlig dine lærere, der skal sørge for, at du - og de andre - trives, når I er i skole.

Fx kunne det være en god ide at tale om, at man sagtens kan have brug for at sidde lidt alene indimellem. Men at det er hele klassens ansvar at sørge for, at man kun sidder alene, fordi man selv har valgt det. Og så er det aldrig i orden at kalde andre øgenavne! Det skal din klasse lære, og det kræver hjælp fra voksne. 

Jeg håber, at du har fået mod til at tale med din lærer om det. Du kan jo overveje at vise din lærer dit brev og mit svar. Det kan i hvert fald være en god måde at få startet en snak på. Jeg synes også, at du skal tale med dine forældre om det. De kan hjælpe dig med at få det sagt til din lærer. Det vigtigste er, at der bliver gjort noget, så du ikke går rundt og er ked af det.   

Husk også, at du altid kan ringe til BørneTelefonen på 116111.

De bedste hilsner
BørneTelefonen 

 

 

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat