Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alle siger det….

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære A Mange tak for dit brev. Det er godt, at du skriver herind, for det er ikke spor rart at blive drillet eller opleve, at ens venner fortæller private ting om en. Jeg synes dit brev handler om to ting. Den ene er, hvordan det er at være venner og den anden er, hvad der kan gøres ved, at du bliver drillet. Mit svar er derfor delt op i to dele. Det håber jeg er okay. Venskaber
Du skriver, at dine venner har fortalt, at du var forelsket i den første dreng. Gad vide, hvem af dine venner, der har sagt det videre og hvad du gjorde, da du fandt ud af, at de havde sagt det? Har du talt med dem om det og ved de, at du blev ked af det? Jeg tænker, at en mulighed måske kan være at fortælle dem, at du ikke vil have, at de siger det videre. Det kan være, at de ikke ved, at de har gjort dig ked af det. Kunne det mon være en ide? Det lyder for mig som, at en værdi for dig er, at du kan stole på dine venner og at de ikke fortæller det du har sagt til dem videre til andre? Det er godt at kunne mærke efter, hvad der er betydningsfuldt for en. Hvis du tidligere har sagt, at de ikke må fortælle det videre, men at de har gjort det alligevel, kunne en anden mulighed måske være at sige det til en anden veninde, som du stoler på. Hvad tænker du om det? Jeg synes det er flot, at du kan mærke efter, at du er bange for, at de siger det til drengen også. Gad vide, hvad det er du er bange for? Måske er det fordi, at du er bange for, hvad drengen vil sige eller hvordan de andre vil reagere eller måske noget helt andet? Hvad tænker du, at der vil ske, hvis drengen fik det at vide? Du skriver i brevet, at de ignorerer dig. Er det dine venner, der ignorerer dig eller er det den dreng du var forelsket i? Nogle gange kan andre ignorere en, fordi de ikke ved, hvad de skal sige – måske hvis de selv ved, at det ikke var særlig fair gjort. Andre gange kan det være helt andre grunde til det. Måske det kunne være rart for dig at tale med dem om alt det der er sket, for at få en ide om, hvordan de oplever det hele. Under alle omstændigheder tænker jeg, at det er en mulighed at tale med dem om, hvorfor de har gjort det. Måske har de slet ikke tænkt over det på den måde. Du kan i hvert fald vise dem, at du ikke synes, at det er okay. Drillerierne
Du skriver, at de driller dig med, at du er muslim. Hvad siger de? Det er overhovedet ikke okay, at de driller dig. Jeg tænker, om der er andre der kender til, at det sker? Det kan være svært at gå med selv og sådan skal det heller ikke være. Det er faktisk sådan, at lærerne på skolen skal hjælpe med, at der ikke sker drillerier eller mobning i skolen. Det kunne måske være en hjælp for dig at sige det til den lærer, som du er allermest tryg ved. Hvordan ville du have det med at sige det til din lærer eller måske er der en anden voksen, som du hellere vil tale med? Hvornår ville det være et godt tidspunkt at tale din lærer? Det kan nogle gange være godt, hvis I har god tid til at tale og at der ikke er alle mulige andre, som lytter med.   Det kunne også være en mulighed for dig at tale med læreren om, hvorvidt I kunne tale om nogle af de her ting på et klassemøde eller i klassens time. Du kunne for eksempel vise det her brev til din lærer. Så kan din lærer se, hvordan du har det, så han eller hun kan hjælpe dig og måske få nogle ideer til, hvordan det kan blive anderledes. Jeg tænker, at det kunne være en hjælp, hvis I i klassen taler om, hvad det vil sige at være en god kammerat. Det kan måske sætte fokus på, hvad det vil sige, at holde ting privat og ikke at drille. Giver det mon mening for dig? En helt anden mulighed er også at tale med dine forældre om, at du bliver drillet. Kunne det være en ide? Måske kan de hjælpe dig med, hvad der kan gøres, så det stopper. Det kan også være, at de kan tale med en af lærerne om det, sådan så det kan blive anderledes. Jeg håber, at det her brev kan hjælpe dig med, hvad der kan gøres. Det er sejt, at du har skrevet herind om det. Hvis du har brug for at tale mere om det er du også velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111. Mange hilsner fra BørneTelefonen.

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat