Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

ALLE hader mig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Det er slet ikke okay, at du bliver mobbet i skolen. Hvor er det bare godt, at du skriver. For du skal have hjælp til at stoppe mobningen, så du kan gå i skole uden at være bange.

Dine skolelærere skal hjælpe dig med at stoppe mobningen. Man kan nemlig ikke stoppe det alene. Det kan godt være lidt svært at skulle fortælle sine lærere om det. Måske har du allerede prøvet, hvor det ikke hjulpet? Nogle gange kan det hjælpe at få ens forældre til at snakke med lærerne. Har du mon fortalt dine forældre, at du bliver mobbet i skolen – og at det er derfor, du ikke har lyst til at tage af sted?

Hvis du har dét, og dine forældre ikke ved, hvordan de skal hjælpe dig, kan det være, at du kan snakke med dem om, at det faktisk er skolen, der skal hjælpe. Men at du godt kunne bruge dine forældres hjælp til at tale med lærerne?
Det kan også være, at du hellere vil snakke med lærerne alene. Du kan f.eks. finde én lærer, som du har det godt med, og så tale med hende/ham. Nogen synes, at det er lidt lettere at få det hele fortalt, hvis det er skrevet ned. Måske har du lyst til at skrive det hele ned og læse det op for en lærer – ellers kan læreren læse det selv. Du kan også vise en lærer det brev, du har skrevet til os – måske sammen med svaret her.

Det er vigtigt, at du virkelig får fortalt, hvor ked af det, du er – at du ikke har nogen appetit, at du kommer til at lave mærker på din arm, og at du har haft selvmordstanker.

Det kan også være, at du har lyst til at tale med os om det hele. Du er meget velkommen til at ringe eller SMS’e til os på nummer 116 111 eller skrive til os på Chatten. Vi vil gerne hjælpe dig med at finde ud af, hvem du kan tale med – og hvordan du kan fortælle om det hele.

Man kan også læse lidt mere om mobning på vores hjemmeside lige her: https://www.bornetelefonen.dk/tema/mobning-drillerier. Her kan du også læse om de rettigheder, som du har på skolen ift. mobning, du kan finde gode råd, og så kan det være rart at se, at man ikke er den eneste, der har oplevet de ting, du oplever.

Det er ikke din skyld, at du bliver mobbet – og det er ikke dig, der er ’til besvær’ eller ’forkert’. Du er helt, som du skal være, og du skal have hjælp til at stoppe mobberiet, så du ikke længere føler dig bange for at tage i skole.

De kærligste hilsner
BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat