Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

:-(

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære J

Hvor er det trist, at din start på den nye skole er gået så skidt. De fleste, der skifter skole, er næsten altid lidt nervøse inden de starter det nye sted. Hvis man tidligere har haft dårlige oplevelser fx med mobning, så bliver det som regel endnu mere sårbart. Jeg kan derfor godt forstå, hvis du føler dig slået ud, af den modtagelse, du har fået! 

Jeg gætter på, at det sikkert gør det svært for dig at opføre dig, som du håbede på, du ville gøre, når du også det nye sted mødes med sårende og ubehagelige bemærkninger... Det var klogt og modigt af dig at søge hjælp hos din lærer og hos skolelederen - i mine øjne var det det eneste rigtige at gøre, så det er jo helt, helt uacceptabelt, hvis de har beordret dig til ikke at tale om det igen...

Det første jeg tænker er, at det er super ærgerligt, at du er havnet et sted, hvor fællesskabet ikke fungerer særlig godt. Det næste jeg tænker er, at der nu venter jer allesammen et stykke hårdt arbejde for at få det til at fungere. - Selvfølgelig er det først og fremmest de voksne på skolens ansvar at gøre noget, men I børn og unge kommer også til at skulle gøre en indsats, når mobningen skal stoppes, så skolen bliver rar at være i...

Jeg tror, det vil være en rigtig god ide, hvis du kunne samle mod til at vise dit brev til BørneBrevkassen til en anden af lærerne/ pædagogerne på skolen. (Meget gerne sammen med svaret, så han/ hun også kan se, hvad vi tænker om det...) Tør du mon det? 

Grunden til, jeg tror, det vil være godt er, at det både vil fortælle dem om problemet med mobningen, og at det vil give dem en god fornemmelse for, hvor presset du er. Det vil også blive tydeligt for dem, at du selv er ked af dine reaktioner, når du fx skubber dine bøger væk eller kaster med dem... En tredje god grund er, at det forhåbentlig vil minde dem om, at det er SKOLENS ansvar, at eleverne ikke udsættes for krænkende behandling/ mobning. De er derfor forpligtede til at tage det alvorligt, når elever henvender sig!

Hvis ikke, du har mod på at vise det til en voksen fra skolen, så kunne du måske i stedet vise det til din kontaktperson, som jeg jo kan høre er rigtig god for dig..? Jeg tænker, at det vil være godt for hende at læse dit brev, og at hun måske også vil kunne hjælpe dig med at få de andre voksne omkring dig til at forstå, at du har brug for de støtter dig mere (og anderledes?) end de før har gjort...

Jeg ved ikke, hvor meget, du plejer at tale med hende om situationen derhjemme, (?), men i hvert fald, så vil hun jo kunne læse, at du ikke føler dig set og elsket af din mor. Vi har alle sammen brug for at føle os elsket og værdsat, så jeg kan godt forstå, at du sommetider rammes af tunge tanker om selvmord. 

Vi har også alle sammen brug for, at andre vil lytte til os og for at mærke, at der er plads til os de steder, hvor vi færdes. Jeg tænker faktisk, at du reagerer normalt, på en urimelig og vanskelig situation...det påvirker en voldsomt at blive mobbet og blive afvist af dem som burde tage ansvar...!

Jeg tænker også, det er dejligt, at du har din støtte kontakt-person. Hun lyder til at være et dejligt menneske, der vil dig det godt!  

Jeg ved godt, at dine problemer ikke bare vil være løst med et trylleslag, selvom du følger mine forslag, for det tager tid, at få det godt igen og få modet og lysten til livet tilbage, hvis man i lang tid har haft det svært. Men det kan lade sig gøre og det tror jeg, du og din kontaktperson skal huske at minde hinanden om... 

Da du har en støtte-kontakt-person går jeg ud fra, at du på et tidspunkt har været i kontakt med din sagsbehandler på kommunen..? Måske er det tid til at få en samtale med ham/ hende for så kommunen kan vurdere, hvad de evt. kan gøre for at støtte dig mere..? Måske kunne du tale med din kontaktperson om det og bede hende om hjælp til at tage med dig derop..?

Det er tit svært at komme rundt om alle tænkelige muligheder, når man svarer på et brev, og derfor ville det måske også være en god ide for dig at søge lidt mere direkte rådgivning hos os...?

På BørneTelefonen kan du på 116 111 snakke gratis og anonymt med en sød rådgiver, der meget gerne vil hjælpe dig med at overveje, hvad der ellers kan være af muligheder. - For du skal selvfølgelig ikke klare alt det her på egen hånd! Lige som alle andre fortjener du opbakning og støtte, når livet går dig imod.

De kærligste knus og kram fra BørneBrevkassen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat