Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vægttab

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Det er dejligt og spændende, at du allerede har tænkt over, at du drømmer om at blive model. Du kan mærke, at du har brug for hjælp til at nærme dig din drøm. 

For det første tænker jeg på, at når du er 13 år, er kroppen er ikke helt færdig med at udvikle sig. Det betyder, at du godt kan regne med, at din krop stadig er på vej til det, der bliver en kvindekrop. Bredere hofter, bryster og lidt mere på maven er en helt naturlig del af en piges udvikling til en kvinde.

Faktisk er kroppen lavet så smart, at den hele tiden prøver på at holde balance i vores vægt. Det var meget smart i gamle dage, hvor vi ikke havde så god adgang til mad og drikke, som vi har i dag. På den måde kunne kroppen hjælpe med at sørge for, at menneskerne ikke tabte sig så meget, at det blev livsfarligt for dem. Et vægttab er rigtig svært, og det er især svært, hvis man i forvejen har en passende og sund vægt, som du har. 

Jeg vil foreslå dig, at du snakker med dine forældre om dine modeldrømme og planer om vægttab. Måske I sammen kan finde ud af, hvad du kan gøre for at komme tættere på din drøm om at blive model? Eller måske har du en studievejleder på din skole, som du kan snakke med? Du kunne fx sige, at du drømmer om at blive model, og at du godt kunne tænke dig at høre lidt fra dem om, hvad du kan gøre? 

Du lyder som en pige, der er god til at mærke efter dine egne følelser. Du skriver at dine drømme let bliver knust. Derfor får jeg også lyst til at sige til dig, at det nogle gange er en god idé at have et par drømme. Hvis man har flere drømme, kan man hjælpe sig selv, fordi tingene bliver lidt nemmere på den måde. På den måde bliver det nemmere at få en succes. Mon du også drømmer om andre ting?

For at drømme kan gå i opfyldelse skal der tit lidt ekstra til, og derfor kan det tit være rart og brugbart at få lidt hjælp fra andre. Jeg håber, at du har lyst til at tage en snak med enten dine forældre eller studievejleder om dine drømme.

 

Kærlige hilsner fra BørneTelefonen.

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat