Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Usikker på krop pga. skønhedspletter

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Du skriver, at dine skønhedspletter påvirker din selvtillid meget, og at de altid har været et problem for dig.

Jeg kan godt forstå, at det plager dig, men jeg tænker lidt på, hvordan du mon forestiller dig, at dit liv ville være uden de skønhedspletter? Ville din selvtillid bare blive i top?  

Jeg skriver det til dig, fordi jeg tror, at du måske snyder dig selv ved at tænke på skønhedspletterne som dem, der stjæler din selvtillid. Lige nu fylder de rigtig meget i dine tanker, men mit gæt er, at havde du ikke skønhedspletterne, ville du finde andre ting på din krop, der ikke er helt perfekte.

For sådan ER kroppe altså. De findes i alle variationer, som du kan forvisse dig om ved at kigge dig omkring. Men i vore dage er der desværre så meget fokus på, at man skal være helt perfekt – især som ung. Og ingen kan leve op til det i virkeligheden.

Jeg tror, at du skal forsøge at acceptere dig selv, som du nu er skabt. Jeg ved godt, at det er svært, men jeg tror, at det er vejen frem for dig. Du er hende med de 5 skønhedspletter, men du er også alt muligt andet. Jeg tænker, at du kan have glæde af at beskrive dig selv, så jeg vil foreslå, at du skriver alt det ned, der karakteriserer dig. Måske kan du gøre det sammen med en god veninde, der vil hjælpe dig.

Og så vil jeg foreslå, at du nu til sommer prøver at overvinde dig selv ved f.eks. at tage en bikini på  eller en stropløs kjole. Du vil med stor sandsynlighed opleve, at ingen eller meget få mennesker vil lægge mærke til dine skønhedspletter. Det er nemlig helhedsindtrykket eller evt. ansigtet der betyder mest i andres øjne, og tankerne om dine grimme skønhedspletter, er noget der foregår inde i dit hoved. Og jo mere åben, du er omkring dem, jo mindre vil de fylde i dine tanker.

Til sidst vil jeg fortælle dig, at tidligere var det almindeligt, at kvinder tegnede en skønhedsplet i deres ansigt, for at se interessant og tiltrækkende ud! Så de tilførte altså deres ansigt lidt skønhed.

Sådan kan moden skifte.

Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat