Brev

Unormale brystvorter?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Bryster er så forskellige! Og kroppe er forskellige.

Det skriver jeg til dig, fordi der ikke er nogle bryster eller brystvorter, der er mere normale end andre. Nogle har strittende brystvorter, nogle har store brystvorter, nogle har små, nogle har mørke, andre har flade osv.

Jeg kan godt forstå, at du er optaget af din krops udvikling, og at du prøver at sammenligne med de andre. Det tror jeg, alle i din alder gør, for hvad skal I ellers gøre med alle de ting, der sker i kroppen. Men jeg synes ikke, du behøver være bekymret over dine brystvorter, for som sagt er der ikke noget, der er mere normalt end andet.

Som du selv skriver, er du ikke helt færdig med at udvikle dig, og brysterne vil nok ændre både størrelse og udseende. Måske ændrer dine brystvorter sig også, og måske gør de ikke.

Det bedste, du kan gøre for dig selv, er at acceptere, at dine brystvorter er, som de er, og sige til dig selv, at de er lige så normale som alle de andre.

Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

 

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat