Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Underlig Menstruations Cyklus

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14år 

Jeg kan godt forstå, du er overrasket og måske lidt forvirret. 

En gennemsnitlig cyklus varer 21-35 dage, men nogle kan godt opleve en kortere eller længere cyklus, uden at det er tegn på at der er noget i vejen. 

Det er især almindeligt for unge piger, der lige har fået deres menstruation at have en lidt længere cyklus, men den vil blive kortere med årene. 

Umiddelbart ville jeg råde dig til at få talt med din læge eller sundhedsplejersken for at være på den sikre side. Måske kan du først lige snakke med din mor om det. Måske var hendes cyklus også længere, da hun var på din alder eller måske kommer hendes menstruation stadig med længere tid i mellem?

Det er altid meget rart at få talt med nogen om det - fx lægen, sundhedsplejersken eller en god voksen, som også kan hjælpe dig med den rette guiden.

Måske vil du læse mere her: http://privatsnak.dk/10-12/hvad-spoerger-andre-om/hvornaar-faar-man-menstruation-og-hvad-sker-der/ 

Kærlig hilsen BørneTelefonen 

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat