Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Udvikling gået i stå!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære S

Jeg bliver også helt stolt og glad på dine vegne, når jeg læser dit brev. Hvor er det godt gået! 

Dine forældre er stolte af dig, og det kan jeg godt forstå, men du kan også være stolt af dig selv over, at du er på vej væk fra spiseforstyrrelsen. Som du selv ved, er det ikke nemt. Der skal kæmpes, og man skal ville en forandring. Det vil du heldigvis. Jeg håber, at andre med spiseforstyrrelse kan blive inspireret af dig, når de læser dit brev.

Sådan som du beskriver din krops udvikling, lyder det til, at den er godt på vej til at fungere normalt igen. De tegn, du fortæller om, er helt sikkert positive tegn. Dine bryster er ømme og du har haft et mørkt udflåd, der sagtens kan være tegn på, at din menstruation er ved at komme i gang. Det betyder, at der sker noget med dine hormoner.

Gløden i dit ansigt er også et helt klart tegn på, at du nu er god ved din krop og giver den, hvad den har brug for. Når man vejer for lidt, bliver huden tynd, og så kan den godt virke lidt gennemsigtig, men jeg tror, at de blodårer, du stadig kan se i ansigtet vil blive mindre synlige efterhånden som dit ansigt får mere fylde.

Så du er helt sikkert rigtig godt på vej. Det er svært for mig at vide, om din krop har taget varig skade af din spiseforstyrrelse, men sådan som du fortæller om din udvikling , tyder alt lige nu på, at du vil kunne udvikle dig videre og komme til at fungere normalt.

Mange gode tanker og held og lykke fra BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat