Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Udflåd men ingen menstruation

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år.

Det er helt almindeligt, at du har udflåd, som du beskriver det. Der sker rigtig mange ting med en, fysisk og mentalt, mens man er i puberteten - og det er jo dér, du er - i overgangen fra at være barn til at blive voksen.

Når du søger oplysninger om menstruation på www.sexlinien.dk, får du at vide, at dagligt udflåd er et af mange tegn på, at kroppen snart er klar til menstruation, som du også skriver. Nogle piger oplever, at de har udflåd nogle måneder, før menstruationen kommer - andre piger oplever, at de har udflåd i op til 3 år, før menstruationen kommer. Ligesom på så mange andre punkter er vores kroppe også på dette punkt forskellige fra hinanden.

Du kan tjekke efter, om din krop giver dig andre signaler på, at noget skulle være galt; f.eks. om du har smerter, irritationer eller på anden måde gener i din skede. Du kan tjekke dit udflåd med hensyn til farve og lugt, det skal helst være gennemsigtigt eller hvidt, og ikke lugte grimt. Ellers kan det være en god idé at tale med læge eller sundhedsplejerske.

Du kan i det hele taget overveje at tale med sundhedsplejersken på din skole, hvis du er i tvivl om, om alt er okay. Med de tjek du har lavet, giver du sundhedsplejersken et grundlag for at vejlede dig med hensyn til, om dit udflåd er helt almindeligt og forventeligt for en pige i din alder, eller om der er grund til at bekymre sig. Det tror jeg nu ikke, at der er.

Du kan overveje at tale med din mor om din tvivl med hensyn til menstruation. Hun vil kunne vejlede dig ud fra sine erfaringer, og måske kan I sammen søge flere oplysninger på www.sexlinien.dk, hvor der er en særlig side for unge.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar til noget. Jeg ønsker dig i hvert fald held og lykke!

Mange hilsner fra BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat