Brev

Tyk??

Jeg er en pige på 12.

Jeg synes jeg er rigtig tyk… jeg vejer 43 kg.

Jeg synes min mave er kæmpestor, så når jeg fx. laver en hestehale kan man nogle gange se min mave og så bliver SÅ pinligt berørt…

Jeg er SÅ ked af det.

Jeg siger til mig selv at jeg skal tage mig sammen og træne…

nogle gange presser jeg mig selv til at tage en stram trøje på… men når jeg så kommer i skole går jeg og trækker maven ind og skjuler min mave…

Jeg prøver at sige til mig selv at jeg er smuk som jeg er… men jeg hader virkelig mig selv noglegange!!!

Håber virkelig i svare!!! :'(

Hilsen en tyk pige…

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år.

Det er meget almindeligt, at piger i din alder fokuserer meget på kroppen og udseendet. Der sker nemlig rigtig mange forandringer i puberteten.  Men husk, vi er alle bygget forskelligt - og det er ok.
Du skriver at du synes du har en tyk mave. Gad vide om det kun er noget du selv synes eller om andre også har lagt mærke til det? For sommetider kan man komme til at fokusere for meget på noget, som andre måske slet ikke har lagt mærke til.

Du er også i en alder hvor din krop ændrer sig, fordi du er ved at udvikle dig fra barn til ung. Det betyder også, at din krop har brug for at samle sammen til at du også kan vokse i højden.

Du skriver, at du vil dyrke idræt, det jo også godt og sundt. Husk at cykling til skole også tæller med. Jeg tror det er vigtigt, at du finder en sport, som du også synes er sjov og måske sammen med andre.Så det ikke bliver noget du føler, at du skal presse dig selv til. Det kunne fx være en holdsport.
Er der nogle sportsgrene, som du synes lyder sjovt? Fx basketball, fodbold, dans,svømning, gymnastik eller roning? Man må jo gerne tænke lidt ud af boksen her. Du kan også høre dine forældre, om de har nogle idéer.

Hvis du går og er bekymret for din vægt, synes jeg, du også tale med dine forældre og sundhedsplejersken på din skole. De vil kunne vejlede dig endnu mere. De kan se dig og tale med dig, og det er meget vigtigt når man taler vægt. Det er vigtigt at man har det godt, er glad og sund!

Hvor er det sejt at du prøver at sige til dig selv, at du er smuk som du er! Jeg synes du skal holde fast i, at du er smuk lige som du er! Prøv at se på dig selv, som din egen bedste veninde. Hvad ville du mon sige og tænke om "hende"? 

Husk at passe på dig selv og få noget sundt og god mad, og især at være glad og have det godt. 

De bedste hilsner,
BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat