Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tisser i bukserne

Hej BørneTelefonen.

Jeg har et meget stort problem, jeg tisser nogle gange i bukserne. Jeg tør ikke sige til mine forældre når jeg gør det.

Det sker altid lige inden jeg sætter mig på toilettet og oftest når jeg skal op om natten.

Anonym

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 12 årige pige.

Mange tak for dit brev. Du har taget et modigt og sejt skridt, ved at skrive ind til os.

Jeg kan godt forstå, at det ikke er rart, når du nogen gange kommer til at tisse i bukserne. Jeg kan også godt forstå, at det kan være svært at skulle fortælle til dine forældre.
Jeg synes dog alligevel, at du skal se, om ikke du kan tage et sejt skridt mere og fortælle det til dine forældre.

Der kan være mange årsager til, at du kommer til at tisse i bukserne. Nogle børn og unge tisser i bukserne, fordi de bliver utrygge. Nogle gange kan det også være en reaktion på, noget man har oplevet, som ikke har været rart. Dine forældre kan måske tale med dig om, hvad der mon gør, at du tisser i bukserne. Og ud fra det, kan I finde den bedste hjælp for dig.

Måske finder I ud af, at det er en god idé, at I sammen går til lægen. Lægen kan hjælpe med at finde ud afm hvad årsagen er til dit problem kan være. Og dine forældre kan støtte dig i den hjælp, som lægen finder ud af, kunne være god for dig.

Hvis du synes, at det er svært at fortælle dine forældre, kan du måske starte med at vise dem dit brev og mit svar. Er det måske en mulighed? Ofte er det sådan, at ens forældre meget gerne vil hjælpe én, med det man synes er svært. De bliver måske endda glade for, at du fortæller det til dem.

Hvis det slet ikke er en mulighed for dig at tale med din læge, så synes jeg, at du skal spørge din klasselærer, hvordan du kommer til at tale med den sundhedsplejerske, som er tilknyttet jeres skole. Så kan du prøve at tale med sundhedsplejersken om dit problem og se om hun kan hjælpe dig?

Det er nemlig bedst, at det er nogen, der kender dig, der hjælper dig. De eneste små råd, som jeg kan give dig her i Brevkassen er:

Lad være med at drikke væske, den sidste time inden at du skal sove.
Tis altid, lige inden du går i seng.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar. Ellers er du altid velkommen til at ringe eller skrive til BørneTelefonen på 116 111.

Mange hilsner fra BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat