Gratis

anonymt

24/7

Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tampon

Kære BørneTelefonen

jeg har rigtig meget brug for at bruge tampon pågribe af mine voldsomme blødninger.

Jeg sagde det så til min mor og allerede damme dag kom hun hjem med en pakke.

Hun har forklaret mig hvordan jeg stikkets en op og jeg har set mange youtube videoer og ved nogenlunde hvordan jeg gør, problemet er så bare at jeg ikke ved hvor den skal stikkes.

Jeg ved ikke hvor min skede sidder hver gang jeg prøvet gør det bare ondt eller jeg kan ikke få den op.

Hvor sidder min skede?

Jeg har rigtig meget brug svar for om lidt tid skal jeg til Lalandia med mine venner. Og bagefter skal jeg ud og rejse

Tak på forhånd

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Det lyder fedt, at du skal til Lalandia med dine venner. Og jeg skynder mig at skrive et svar til dig, så du kan komme afsted, uden at tænke på det med, at du har menstruation.

Du skal føre tamponen ind i det hul, der hedder skedeåbningen. Skedeåbningen sidder mellem dit numsehul og din klitoris. Måske ved du ikke, hvad din klitoris er? Det er en lille knop, der kan føles lidt som en ært. Den er meget følsom og sidder øverst oppe i skeden. 

Jeg vil råde dig til at tage et spejl og så få kigget godt på, hvordan du ser ud dernede. Det vil nemlig kunne hjælpe dig med at finde det rigtige hul. Måske skal du forsigtigt flytte dine kønslæber, før du kan se hullet. Dine kønslæber ligner lidt blomsterblade, og de kan dække for skedeåbningen. 

Derudover kan du måske bruge disse råd: 

De første gange, man bruger tampon, er det bedst at bruge dem, som ikke har indføringshylster. Så kan du nemlig bedre mærke efter med fingeren, om din tampon sidder rigtigt.
Når du sætter tamponen op, skal du forsøge at slappe af.. Det hjælper at sprede benene og sætte den ene fod op på toiletbrættet. Du skal ikke sidde på gulvet. Det kan presse skeden sammen, så du har svært ved at se skedeåbningen. 
Tamponen peger op og bagud, når den sidder rigtig.
Husk at skifte den tit, så du ikke bliver syg.

Jeg ønsker dig rigtig god tur med dine veninder og god rejse

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat